Dator > hur du formaterar & partion en hårddisk

 • hur du formaterar & partion en hårddisk


 • En hårddisk behöver förbereda för användning, särskilt för ett nytt system. Genom partitionering och formatering, är en hårddisk är redo att köra Windows XP eller något annat operativsystem. Använda Windows XP installera diskar, går en användare genom steg-för-steg-instruktioner för att skapa en ren, felfri hårddisk miljö. Kom ihåg att säkerhetskopiera alla data som du vill spara innan du gör en partition och formatering förfarande, eftersom det är en permanent förändring som torkar disken ren

  Du behöver:
  Computer bruksanvisning.
  Windows XP-installationen diskar.
  Windows XP boot CD-ROM.


  1.
  Anslut hårddisken till datorn enligt tillverkarens anvisningar. Om du använder en IDE-enhet, ansluter enheten till rätt kablar så att den drivs upp och redo att arbeta.
  2.
  Välj ett filsystem. Microsoft Knowledge Base rekommenderar NTFS för de flesta av senare modell datorer eller fett för äldre modeller som inte kan köra NTFS-systemet. FAT-partitioner fungerar bäst i hårddiskar under 200 MB, medan NTFS-partitioner fungera bättre för moderna hög kapacitet enheter.
  3.
  säkerhetskopiera data på en CD-ROM, minne eller annan media. Använda Windows Överför filer och inställningar guiden kan en användare överföra filer till en annan dator i nätverket eller till CD. Hoppa inte över detta steg, eftersom formateringen permanent raderas alla data.
  4.
  Samla alla diskar och programvara för senare installera om. Om installera disk saknas, vänta att formatera enheten. Om att arbeta med en uppgradering, se till att ha kärnan programmet diskar.
  5.
  Konfigurera datorn att starta från en startdiskett genom BIOS. Eftersom hårddisken kommer att vara tillgängliga, inte är en CD nödvändigt för boot-up. Detta gäller endast om hårddisken omformatera är också startdisketten. Rådgör dator litteratur för instruktioner.
  6.
  Sätt in Windows XP-CD i CD-enheten och starta eller starta om. Vid "Välkommen till installationsprogrammet" trycker på "Enter".
  7.
  Acceptera licensavtalet genom att trycka på F8. Om en skärm kommer upp frågar om reparation, förbi genom att trycka "Esc".
  8.
  Skapa partitioner. Arrow över till varje partition för att välja eller skapa en ny partition i det tomma utrymmet genom att trycka på C i icke-partitionerad utrymme. Tryck D för att ta bort gamla partitioner och skapa nya. För att skapa en maximal kapacitet partitionering, tryck "Enter" eller ange det byte genom att ange det numeriska värdet.
  9.
  Tryck två gånger på F3 för att inte installera Windows XP för att avsluta och ställa partitioner. Om du installerar XP, hålla behandlingen.
  10.
  Använd pil för att välja en partition att installera XP i och tryck sedan på "Enter".
  11.

  Välj ett filsystem från listan. Om partitionen är större än 32 GB, kommer FAT fungerar inte. Om partitionen är lägre än 2 GB används Windows FAT32. Användaren kan också välja en snabbformatering med NTFS. Tryck "Enter" för att starta formateringen.
  12.
  Följ anvisningarna för att slutföra installationen av Windows XP, om så önskas.


Previous:nothing Next:hur du tar bort en LCD från en T30

Relaterade artiklar


 • hur man använder GigaWorks T20 högtalare för en bärbar dator
 • Hur konverterar jag en 720p DVB-C till avi?
 • specifikationerna för en gateway t1413h moderkort
 • hur man byter C-enheten med en kopia av C-enheten på en extern USB-enhet
 • hur du väljer komponenter för media pc
 • Hur du tar isär en Inspiron 9300
 • hur du infogar XML i SQL Server 2008
 • hur man överklocka processorn 544 MHz Celeron
 • acer aspire 5610 specifikationer
 • Hur man testar en Sony Vaio VGN-CR31