Dator > eMachines m5300-serien specifikationer

 • eMachines m5300-serien specifikationer


 • Du behöver:
  Skruvmejsel
  . Box-klippare.
  Dokumentation.
  Byte grafikkort.

  eMachines bygger mycket grundläggande, billig och bärbara datorer. Den M5300-serien, som var den första eMachines laptop linje, släpptes 2003. Dessa bärbara datorer levererades med Windows XP Home, AMD-processorer och små 40 till 60 GB hårddiskar. eMachines tog inte med inbyggt trådlöst, vilket anses vara en nödvändighet även i de mest grundläggande bärbara datorer tillverkas idag.

  Processor

  M5300 serie datorer använder AMD-processorer. eMachines använder vanligtvis dessa processorer i sina produkter, eftersom AMD-processorer är prissatta för att konkurrera med Intel. Alla modeller använder en Athlon XP-M, från 2200 + att 2500 +. Den 2500 + körs med en klockfrekvens på 1,87 gigahertz (GHz) och en busshastighet på 266 megahertz (MHz). Dessa är alla single-core-processorer.

  RAM

  Alla bärbara datorer i M5300-serien levereras med 512 megabyte (MB) Double Data Rate (DDR) RAM. Den här RAM-före datum nuvarande DDR2 och DDR3 typer. Hastigheten på den installerade RAM är 266 MHz, som också kallas PC2100. Dessa bärbara datorer är bara uppgraderas till 1 gigabyte (GB) RAM-minne. De är inte lämpliga för användning med Windows 7 eller Vista på grund av detta om du inte planerar att bara surfa på Internet och redigera Word-dokument.

  Screen Grafik

  Dessa bärbara datorer alla kommer byggd med en 15,4-tums Extended Graphics Array (WXGA) kan upp till 1280 x 800 bildpunkter. Video hanteras av en inbyggd ATI Radeon 320M-grafikkort med 64 megabyte (MB) minne. Denna lilla mängd grafikminne räcker inte för krävande spel eller ens för Windows Vista Aero-gränssnittet-som kräver minst 128 MB-men är gott för grundläggande datoranvändning.

  Hamnar

  Hamnar är identiska på alla bärbara datorer M5300 serie. Hamnarna finns tre USB-portar, en Firewire-port, en VGA-port för att koppla upp en monitor och en S-Video ut port för att ansluta den bärbara datorn till en video enhet som en TV eller projektor. Det finns också två grundläggande ljuduttagen: en mikrofon-in jack och en linje ut för att koppla upp högtalare eller hörlurar. En RJ-45 kontakt kan ansluta dig till ett lokalt nätverk, men du måste installera en trådlös adapter-kort eller ett USB-minne adapter för att använda trådlös på någon av dessa bärbara datorer.

  Drives

  Hårddisk storlek är en av de mycket få skillnader mellan de modeller M5300 serien. Den minsta enheten storlek på 40 GB, men några av de nyare modellerna kom med 60 GB-enheten. Överväga att utöka denna laptop är förvaring med en extern hårddisk. Den optiska enheter på alla modeller är en kombo CD-brännare och DVD skrivskyddad enhet (CD-RW/DVD) med hastigheter på 24x för CD-och en 8x DVD-hastighet.

  Mått Vikt

  Vikt och storlek är ungefär densamma på alla M5300 modeller eftersom de alla har samma 15. 4-tums skärmstorlek. Vikten svävar på omkring 6,5 pounds och tjockleken är 1,36 inches. Dessa är inte tunn eller lätt modeller, men de är lätta nog att bära fram och tillbaka för att klass eller möten.


Previous:nothing Next:Hur man testar en Sony Vaio VGN-CR31

Relaterade artiklar


 • information om delar av en dator
 • hur man underhåller befintliga skrivare
 • hur man byter moderkortet i en HP s3220n
 • hur reparera ett nätaggregat i en bärbar dator
 • hur reparera en VHD-fil
 • hur du uppgraderar m2nc51-ar-processor
 • hur man tar betalt en IPAD batteri
 • Varför är laptop adaptrar tung?
 • specifikationer och MBS för ett grafikkort för en Acer Aspire 5520-5912
 • problem med skyddsling 7010ct tangentbord