Dator > begrepp och delar av datorer

 • begrepp och delar av datorer


 • Moderna datorer är komplexa system med många komponenter. Varje del av en dator lätt kan förstås inom ramen för ett system integrerade delar. Bil analogier är vanliga för att förklara datorer till dem med grundläggande mekaniska kunskaper. Medan datorerna innehåller många komplexa delar, endast ett fåtal delar integralen för en grundläggande förståelse för hur datorer fungerar.

  Moderkort

  moderkortet fungerar som navet för flertalet andra enheter. Övriga komponenter kontakten i moderkortet antingen direkt eller med en kabel. Moderkortet bär information mellan enheter och länkar ihop allting. Det kan ses som gatorna genom vilken data färdas mellan enheter.

  Central Processing Unit

  centralenhet eller processor i moderna datorer är en oerhört komplex chip som utför miljarder matematiska beräkningar per sekund. Processorn kan ses som motorn som framsteg operationen. Data från andra komponenter skickas till CPU att manipulera. Denna matematisk manipulation återvänder olika data för de ingående komponenterna där den kan användas. Processorn ansluts direkt på moderkortet.

  Random Access Memory

  Random Access Memory eller RAM är tillfällig lagring av datorn. RAM används för att lagra och komma åt data väldigt snabbt. RAM använder integrerade kretsar utan rörliga delar för att åstadkomma häpnadsväckande hastigheter. Dock är all information förloras när strömmen slås av. RAM kan ses som sparar ett telefonnummer i mänskliga minnet jämfört med att skriva tal nedåt. Remembering antalet möjliggör snabb tillgång, men informationen kan vara lätt förlorad. RAM-pluggar direkt i moderkortet och kan snabbt kommunicera med processorn.

  Hårddiskar

  Datorer vanligaste lagra information på hårddiskar. Hårddiskar lagrar stora mängder information som kan hämtas även efter det att datorn har stängts av. Hårddisken rymmer generellt operativsystem tillsammans med alla program och andra data. Ett brett ansluter en hårddisk till moderkortet.

  Expansionskort

  expansionskort ska komponenter som pluggas in i moderkortet och tillhandahålla ytterligare kapacitet till datorn. De vanligaste expansionskort ska grafikkort och ljudkort. Dessa kort innehåller ofta ett eget minne och processor. Expansionskort är analoga med eftermarknaden delar för bilar som ökar prestanda.

  Network Adapter

  Nätverk enheter är användbara komponenter som lägger nätverkskapacitet till en dator. Den vanligaste PC nätverksenheter är interna kort och externa USB-enheter. Nätverkskort ansluta datorer och gör att information kan delas. Nätverkskortet kan ses som garaget från vilken informationen lämnar in en annan dator.

  Strömförsörjning och mål

  Strömförsörjningen tar energi från ett vanligt vägguttag och konverterar den till en form som datorn kan använda . Strömförsörjningen liknar det bränsle insugningssystemet av en bil. Fallet fungerar som en bur genom att hålla alla komponenter på plats. Fallet är involverad i luftflöde, temperatur och damm uppbyggd.


Previous:nothing Next:hur man hämtar dbx filer

Relaterade artiklar


 • hur man använder en återhämtning d enhet
 • hur man gör en HD test på en PC
 • hur man använder Intuos gd pennan med Intuos gd tabletter
 • Processor: Dual vs quad
 • hur du tar bort en LCD från en T30
 • hur man tar betalt en IPAD batteri
 • Unisys uds9724 laserskrivare specifikationer
 • hur den rena rullarna på en Epson R 2400
 • hur reparera en VHD-fil
 • hur du ansluter ett teleskop till en bärbar