Dator > Felsökning en Inspiron 9100

 • Felsökning en Inspiron 9100


 • Inspiron 9100 är en bärbar dator som är konstruerad av Dell att dra nytta av multimedia möjligheter Microsoft XP. Felsökning Inspiron 9100 innebär en omarbetning felmeddelanden, felsökning video, externa enheter och strömförsörjningen. Dessutom erbjuder Dell en diagnostikverktyget som kraftigt påskyndar felsökning processen. Se din bruksanvisning för felsökning råd, speciellt när du använder Dells diagnostikverktyget

  Du behöver:
  Phillips-skruvmejsel.
  Dell Inspiron 9100 Användarhandboken.
  Dell Inspiron 9100 servicehandboken.
  Recovery Disk.

  göra en hård återställning


  1.
  Stäng av din bärbara dator, ta ut batteriet och koppla bort nätadaptern.

  2.
  Starta om datorn enbart med hjälp av nätadaptern. Kontrollera om felmeddelanden som den dator slutför startprocessen. Om du fortfarande stöter på prestandaproblem, stänga av datorn och felsöka specifika symtom som beskrivs nedan.
  3.
  Exchange nätadaptern nätsladden och batteriet med fungerande komponenter från en annan Dell bärbar dator. Detta är en effektiv metod för att testa för problem strömförsörjningen när du ser någon lampa verksamhet eller skärmen förblir svart efter att ha försökt slå på den bärbara datorn.
  4.
  Undersöka specifika symptom, Om datorn befogenheter upp men inte fungerar korrekt. Felsöka symtom och vidta de korrigerande åtgärder som beskrivs nedan.

  Felmeddelanden


  1.
  Sätt på den bärbara datorn. Granska alla felmeddelanden som finns på skärmen medan du arbetar på den bärbara datorn. Följande anvisningar gäller felsökning vanliga fel.
  2.
  Kopiera en fil till en annan disk, eller kopiera den till en större kapacitet diskett eller CD, om du får felmeddelandet "filen som kopieras är för stor för målenheten. "
  3.
  Ta bort alla snedstreck, omvänt snedstreck, kolon, asterisk, frågetecken, eller mindre än och större-än symboler från filer namn om du får felmeddelandet" Felaktiga tecken Används i ett filnamn. "
  4.
  Undvik skrivskyddad disketter eller skrivskyddad cd för att förhindra att" Infoga bootable media "fel.
  5.
  Stäng alla fönster du har öppna och öppna bara det program du vill använda om du får felmeddelandet "Inte tillräckligt med minne eller resurser. " Undvik att ha för många program öppna för att förhindra detta fel.
  6.
  Avinstallera och installera ett program om du får felmeddelandet "A är obligatoriskt. DLL-fil hittades inte. " Programmet som du försöker öppna saknar en nödvändig fil.
  7.
  Läs dokumentationen för operativsystemet eller det program du försöker använda lösningar på andra felmeddelanden som visas på skärmen. Sök på Dells webbplats för den lösning som alla felmeddelanden emot.
  8.
  Uppdatera din Utilities och drivrutiner efter avslutad uppgifter som beskrivs i felmeddelanden. Du kan få uppdateringar från Dells webbplats "Drivrutiner och nedladdningar" avsnitt. Uppdatera ditt antivirusprogram.

  Makt och Bildskärmsproblem


  1.
  Undersök din bärbara dator för ett blinkande ljus effekt. Om blinkar, har laptop men är i standby-läge. Tryck på "Power-knappen" för att få den bärbara datorn ur vänteläge.
  2.
  Klicka på "Start" och välj "Kontrollpanelen". Klicka på "Prestanda och underhåll" och klicka på "Energialternativ".
  3.
  Klicka på "Power System"-fliken. Klicka på alternativ till höger om "Stäng av bildskärm," för både "Plugged in" och "Körs på batterier. " Den bärbara datorn displayen kan ställas in att stänga av efter en viss tid. Återställ dessa alternativ för att uppfylla dina krav.
  4.
  Dubbelklicka på "batteri"-ikonen i aktivitetsfältet för att kontrollera status för ditt batteri. Ladda batteriet om det behövs.
  5.
  Anslut datorn direkt till ett fungerande eluttag med nätadaptern och slå på datorn. Kontrollera nätadapterns kabel. Om nätadaptern har en lampa, se till att ljuset är på.

  Hårddisk och minnesproblem


  1.
  Sätt på din bärbara dator. Klicka på "Start" och välj "Den här datorn. " Högerklicka på enhetsbeteckningen du vill söka efter fel. Detta skulle i regel Enhet C, din hårddisk. Klicka på "Egenskaper". Klicka på fliken "Verktyg" och klicka på "Kontrollera nu" i "Felkontroll. "Klicka på" Start "och utföra en diagnostisk genomsökning av din hårddisk. Följ alla anvisningarna på skärmen.
  2.
  Ta bort och säte minnesmodulerna om datorn befogenheter men skärmen förblir tom. Minnesmodulerna ligger i botten av din bärbara dator. Rådfråga Dell Inspiron 9100 servicehandboken för instruktioner om du öppnar datorn för att komma åt minnesmodulerna. Du behöver en kryssmejsel.

  3.
  Starta om datorn och om det löser problemen besöka Dells webbplats efter uppdateringar för drivrutiner och verktyg. Dessutom finns på webbplatsen för ditt anti-virusprogram leverantör för uppdateringar. Kör en fullständig virussökning av datorn.

  Dell Diagnostics


  1.
  Utföra en hård återställning som beskrivs ovan. Anslut din bärbara dator till ett eluttag och slå på den. Om din bärbara dator upplevde problem med bildskärmen håll tyst knappen och tryck på laptop strömbrytare tvinga datorn att automatiskt köra "Pre-boot System Assessment and Diagnostics. "
  2.
  Markera "Diagnostics" trycker "Enter" och datorn kommer att börja visas Pre-boot Bedömning av moderkortet, tangentbordet, hårddisken och bildskärmen. Besvara alla på skärmen frågor. Den bärbara datorn kommer att sluta och pipande ljud kommer att utgå från datorn om Pre-boot bedömning finner några problem. Skriv ned eventuella felkoder och kontakta en Dell-certifierade tekniker innan vi fortsätter till Dell Diagnostics. Om Pre-boot System Assessment körs utan problem, kommer du att få ett meddelande om att datorn är att starta upp "Dell diagnostikpartition. "
  3.
  Kör Dell diagnostiskt test som du önskan genom att välja undersökning som är lämplig för att analysera ditt specifika dator problem. Den utökade Provkörningar i en timme eller mer och provningar varje enhet på datorn. Custom Test är för att kontrollera specifika enheter. Om det diagnostiska testet hittar ett problem, spela in felmeddelandet och problembeskrivning. Följ instruktionerna på skärmen för att lösa problemet.

  Återställ datorn till sitt ursprungliga skick


  1.
  Sätt återvinnande bricka i CD-DVD-enhet och Följ alla instruktionerna på skärmen för att återställa din bärbara dator till sitt ursprungliga skick. Utför detta om felsökning har underlåtit att ta itu med problemen.
  2.
  uppdatera drivrutinerna, verktyg, firmware och BIOS genom att besöka Dell och Microsoft webbplatser och hämta lämpliga medier.
  3.
  Besök ditt anti-virusprogram leverantörens hemsida och uppdatera din anti-virus program.

  tips och varningar


 • Installera Dell Diagnostics på din hårddisk med din Drivers och Utilities CD om du försökte köra diagnostiska test men får ett felmeddelande om att datorn inte har någon diagnostik partition. Kör Dell Diagnostiska test efter installationen.
 • Du kan få Dell Inspiron 9100 instruktionsbok från Dell Hemsida för support. Följ specifika instruktioner för att ladda ner bruksanvisningen eftersom det inte är synlig från Hemsida för support. Du måste ha Adobe Reader som körs på din dator för att effektivt ladda ner och se över instruktionsboken.
 • aldrig arbeta inuti datorn utan att bära en antistatisk armband eller först vidrör en omålad metallyta. Du måste ur statisk elektricitet innan du rör vid någon elektronik inuti datorn eller så kan du skada komponenterna inuti datorn.
 • skapa säkerhetskopior av alla viktiga filer och program innan du återställer din bärbara dator till dess ursprungliga skick. Utföra den här åtgärden kommer att radera alla dina personliga filer från den bärbara datorn.

Previous:nothing Next:hur man kan förbättra bildskärm på en Toshiba P205

Relaterade artiklar


 • hur man återställer en Verizon DSL-modem Actiontec mi424-WR
 • hur man kan återställa en Sony viao VGC-rc210g
 • Matrox G400 specifikationer
 • kan jag spara. wav-filer på ett USB hoppa enheten?
 • vad är volfram koppar användas till?
 • hur man kan återställa en bild fabriksinställningarna med hjälp av en optisk skiva
 • Hur man överför iPhoto bilder mellan Apple Computer
 • hur man installerar RAM på en Toshiba Satellite
 • hur man använder Intuos gd pennan med Intuos gd tabletter
 • hur man kan jämföra dual core mobila processorer