Dator > information om delar av en dator

 • information om delar av en dator


 • Du behöver:
  iMac

  Din dator har många delar som alla arbetar tillsammans för att maskinen ska fungera på det sätt du behöver. . Den grundläggande delar av datorn, eller dess grundläggande beståndsdelar, delas in i fem kategorier som organiseras inom ramen för den typ av funktionaliteten de tillhandahåller, som beskrivs på lämpligt webbplats. Kategorierna är interna, inmatningsenheter,

  inre delar

  De inre delarna av en dator ger primära funktioner som gör din dator att genomföra olika uppgifter du förväntar dig och behöver. Interna delar inkluderar moderkort, som alla andra delar av datorn kontakt på något sätt. Interna delar ingår också Random Access Memory (RAM) moduler där datorn tillfälligt lagrar data samt processorn, brukar kallas centralenheten (CPU). Processorn, ett datachip, fungerar som datorns hjärna i den meningen att hantera övergripande funktioner i datorn mycket som den mänskliga hjärnan skickar nerv och muskel-signaler och även utför analysuppgifter. Både RAM och CPU-chip vistas på moderkortet.

  Inmatningsenheter

  Inmatningsenheter kan du mata in data i minnet och bearbetning chip och att manipulera dessa uppgifter. Till exempel, dessa enheter kan du ändra ett dokument eller en poster räkna i ett kalkylblad. Vanligen används inmatningsenheter inkluderar tangentbord, möss och skannrar. Mer specialiserade inmatningsenheter inkludera lätta pennor, joysticks, spår bollar och mikrofoner.

  Utgångsenheter

  utenheter tillåter datorn att ge information till dig såsom menyer för urvalet av program och menyer inom programmen, samt mer individualiserad information som innehållet i ett dokument. Utgång enheter inkluderar datorskärmen, skrivare och högtalare. I vissa fall kanske du hittar en äldre enhet teknik utgång är knutna till vissa datorer som en bandstation, som från 2010 oftast har ansökan för att säkerhetskopiera information som lagrats på särskilda datorer eller de data för breda datorsystem, som innehåller många olika terminaler i ett centraliserat datornätverk.

  Drives

  Dator delar sysslar med datalagring har beteckningen av datorns enheter. Typer av enheter inkluderar hårddisk som alla de program laddas till din dator vistas, liksom alla personliga dokument och bilder. Drives inkluderar även de som lagrar data till externa media till exempel AA Compact Disc (CD)-enhet eller en digital video-skiva (DVD). Plug-in versioner av externa enheter, så kallade Universal Serial Bus (USB)-enheter, koppla in datorns USB-portar och lagra data som externa media när som unplugged beskrivs på PC Magazine och Techterms webbplatser. USB-enheter inkluderar externa hårddiskar och minnen.

  PCI-kortplatser

  PCI-platser fungera som uttag på moderkortet, så att du kan installera sådana extrafunktioner som ljudkort, grafikkort och modem, bland andra enheter.


Previous:nothing Next:hur du tar bort den främre skärmen montering på en Toshiba

Relaterade artiklar


 • HP 4000 specs
 • diy laptop mods
 • Vad behöver jag för att växla mellan två datorskärmar?
 • hur du uppgraderar SSD ee pc 901
 • felsökning av en Dell Inspiron moderkort som inte fungerar
 • hur man klona en synamic disk
 • hur man reparera en Sam fil
 • disk till disk backup-system
 • hur man fixar en enhet som inte erkänner en tom CD
 • Hur vet jag om en adapter eller omvandlare behövs för att en iTouch 2,0 ps2 tangentbord mus?