Dator > hur reparera en bärbar dator gångjärnsskyddet

 • hur reparera en bärbar dator gångjärnsskyddet


 • Det är normalt för tunga användare av bärbara datorer för att så småningom uppleva lossnat eller laptop gångjärn. Trasig plast gångjärnskåporna kan uppstå när en dator har tappats, när du försöker att felsöka ett hårdvaruproblem eller helt enkelt från normalt slitage. Broken yttre deformationer är ett rent kosmetiskt problem men om metallen interiören gångjärnet är bruten så kommer detta att hålla displayen från att stå upp och kan så småningom även bryta LCD av fallande. I båda fallen gångjärnet kan inte fast, utan måste ersättas med ett gångjärn gjorda speciellt för din dator märke och modell.

  Du behöver:
  uppsättning precisionsmejslar
  . Ny plast gångjärn för din datormodell.
  Nya metallspärr för din datormodell.

  Plastic Laptop Gångjärnsskydd


  1.
  Stäng av datorn och koppla bort nättillsatsen från den bärbara datorn. Ta bort batteriet, så att du inte kortsluta något.
  2.
  Koppla den bärbara datorn från eluttaget och ta ut batteriet så att du inte kortsluta maskinen.
  3.
  Vänd på datorn så baksidan vänd mot dig. Ta bort skruvarna som håller tillbaka gångjärn i plast. Försiktigt bända upp plasten gångjärn från i ett hörn. Ta bort alla trasiga bitar och lossa gångjärnen så mycket du kan.
  4.
  Vänd datorn så att framsidan är vänd mot dig och öppna fönstret så långt tillbaka som det går. Titta på området mellan tangentbordet och LCD-skärmen för att se om det finns några skruvar och ta bort dem med en precision stjärnskruvmejsel.
  5.
  Lyft upp flytled från baksidan till framsidan tills den främre plast plattan ovanför tangentbordet lyft med gångjärn. Ersätt med en ny plast gångjärnsplattan och dra åt skruvarna på plats, om detta är den plast gångjärn som är trasig.

  Inredning Metal Display Gångjärn


  1.
  Isär den bärbara datorn som du gjorde i steg 1 till 4 i avsnitt 1.
  2.
  Ta bort skruvarna som finns precis ovanför tangentbordet. Dessa håller tangentbordet på plats och ger dig tillgång till gångjärnen metallen skärmen.
  3.
  Bort gummit stannar i bildskärmsramen och lossa skruvarna där. Sätt in den platta kanten av en skruvmejsel i sömmen på fram plast skärmen ram och tillbaka plastlocket. Försiktigt bända frontpanelen från skärmen för att avslöja det övre gångjärnet som håller lägre församling till den övre. Ta bort skruvarna från trasiga gångjärnet. Byt till en ny gångjärn.
  4.
  Tillbaka skärmen bezel och andra plastdetaljer. Ansluta datorn till vägguttaget, slå på maskinen och använder normalt.


Previous:nothing Next:hur man använder flera skärmar till T60

Relaterade artiklar


 • intern RAID-lagring kontra extern nas
 • hur du tar en VGN laptop isär
 • hur man uppgraderar en VGN-n230e usb
 • felsökning av en Dell Inspiron moderkort som inte fungerar
 • hur man byter en bärbar dator ombord
 • Matrox G400 specifikationer
 • hur reparera ett nätaggregat i en bärbar dator
 • hur man överklockar en Intel Atom
 • Hur du tar isär en Inspiron 9300
 • gränssnitt Frekvensomriktartillval