Dator > hur man byter mobo DC jack

 • hur man byter mobo DC jack


 • Kraften jack är en av de mest ömtåliga delar i din bärbara dator, men det är också en som tar onödigt mycket skada. Snubblar över din bärbara dator sladden eller lämnar sladden inkopplad när det kan få stöta kan skada strömuttaget irreparabelt. Domkraften kan ersättas om du är bekväm med en lödning men eftersom uttaget är direkt ansluten till moderkortet, kommer det att krävas demontering din laptop helt

  Du behöver:. .
  Phillips och platt skruvdragare huvud
  Lödkolv och löd.
  Desoldering pump.
  Ersättning vägguttag.
  Elektrostatisk handleden bandet.


  1.
  Koppla ur strömkabeln och all kringutrustning från datorn. Lägg din bärbara dator med framsidan nedåt på ett bord och ta ut batteriet.
  2.
  Ta bort skruvarna som håller några covers på undersidan av din bärbara dator på plats. Normalt kommer det att finnas täcker över minnen, hårddisk och trådlöst kort. Lyft täcker bort av din bärbara dator bas.
  3.
  Ta bort hårddisken genom att ta bort några skruvar som håller den på plats, att skjuta den bort från den bärbara datorn och lyfta den ur facket. Ta bort minnen genom att sprida behålla spärrarna på sidorna av pinnar och glider dem ur sina hålor. Koppla bort antennkablarna från det trådlösa kortet och sprida behålla spärrarna på sidorna så att det lossnar. Skjut ut den ur vägguttaget.
  4.
  Ta bort den optiska enheten. Normalt kommer det en skruv som håller enheten på plats, som ligger på den bärbara datorn bas nära den bakre änden av enheten. Ta bort skruven. Om du kan se baksidan av enheten, använd fingrarna för att driva den bakre änden av enheten och skjut köra ut ur laptop basen. Om du inte kan se bakändan, skjut ett gem i skivfacket release hål på framsidan av enheten för att smälla ut skivfacket. Ta tag i magasinet och dra ut enheten på den bärbara datorn basen.
  5.
  Bort några skruvar kvar på botten och sidorna av den bärbara datorn. Räkna med att det ska finnas mellan 10 och 15 skruvar på undersidan av den bärbara datorn. Vänd den bärbara datorn över och öppna bildskärmen så långt det går.
  6.
  Använd en vanlig skruvmejsel för att bända upp tangentbordet bezel löper längs upp på tangentbordet och ta bort den. Ta bort alla skruvarna tangentbordet på plats och lyft upp den. Koppla bort tangentbordet kabeln från moderkortet och ta bort tangentbordet från den bärbara datorn.
  7.
  Koppla bort alla kablar som displayen till moderkortet. Ta bort alla skruvarna displayen på plats. Normalt kommer ca fyra skruvar nära skärmen gångjärn. Skjut bildskärmen rakt upp för att ta bort den.
  8.
  Bort några skruvar som håller locket på den bärbara datorn på plats. Koppla bort pekplattan kabeln och alla andra kablar som den övre luckan från moderkortet. Använd en platt skruvmejsel för att försiktigt bända upp locket upp från den bärbara datorn bas och ta bort den.
  9.
  Koppla bort alla kvarvarande kablar från moderkortet. Om det finns några borttagbara komponenter fortfarande sitter ditt moderkort, som högtalare eller Bluetooth skivor, ta bort skruvarna som håller dem på plats och ta bort dem.
  10.
  Ta bort skruvarna som håller CPU fläkt på plats. Lyft ut fläkten rakt upp för att ta bort den. Beroende på din CPU behöver du antingen låsa upp den genom att vända ett spärren eller genom att vrida ett låsskruven motsols. Lyft CPU rakt upp och ut ur vägguttaget. Ta bort alla skruvar som håller moderkortet på plats och lyft ut den bärbara datorn basen.
  11.
  Värma upp din lödkolv. Leta reda på eluttaget, vanligtvis i en av de bakre hörnen av moderkortet. Vänd moderkortet över och använda din lödkolv för att smälta lodet på strömmen Jack's kontaktstift. Använd din avlödning pump för att ta bort den gamla löda. När lodet har tagits bort, vänd moderkortet över och försiktigt vicka domkraften att arbeta är gratis från moderkortet.
  12.
  Täck kanterna på kontakten strömuttaget hål på moderkortet med tunt lager lödtenn. Skjut din nya eluttaget i kontakt hålen. Vänd ditt moderkort över och applicera ett tunt lager av lödtenn på kontaktstift på domkraften att koppla den till moderkortet.

  Tips och varningar


 • Koppla din bärbara kabeln när den inte används för att förhindra misstag rippa ut den ur eluttaget.
 • Använd alltid en elektrostatisk handled band för att förhindra statisk elektricitet från att skada din bärbara dator.

Previous:nothing Next:hur makten processorn

Relaterade artiklar


 • hur man överklockar en Intel Atom
 • Skillnaderna mellan xeon & Pentium
 • vad är volfram koppar användas till?
 • hur man tvinga ett SD-kort för att optimera för prestanda
 • hur man kan kontrollera om kompatibla processorer
 • hur till låsa upp en IBM 380ed dator
 • hur man använder en återhämtning d enhet
 • hur man ansluter en LCD-TV för en datorskärm
 • Hur man använder en WD bärbar enhet
 • hur man ställer wifi effekt på en asus notebook