hur du väljer komponenter för media pc
Dator > hur du väljer komponenter för media pc

 • hur du väljer komponenter för media pc


 • Nr två medier PC bygger är exakt lika, och begreppet "media PC" själv täcker ett brett spektrum av datorn använder. När du väljer komponenter för en media PC bygga, måste du fråga dig själv vilka typer av media, exakt, kommer du att använda mest. Om du vill ha en gaming kraftpaket, till exempel, kan du välja ett grafikkort som tar två kortplatser, lämnar inget utrymme för en TV-tuner. Å andra sidan kräver en media dator som används för att spela in video massor av hårddiskutrymme. Välj och köpa de bästa komponenterna för dina behov.
  1.
  Välj ett moderkort som passar ifall du väljer. Fall för mediaformat datorer använder vanligen antingen en mini ATX eller Mini-ITX moderkort. Montering av fel typ av moderkort till ett ärende kräver tung modding som egentligen inte är värd din tid. När du köper ditt fall online, kommer webbplatsen berätta vilka moderkort skriver passar in. Om du inte ser denna information, leta efter en flik eller länken "specs" eller "specifikationer" och klicka på den. I butikerna, detta är tryckta direkt på fall ask.
  2.
  Välj en hårddisk storlek beroende på hur du planerar att använda din media PC. Om du vill spela in massor av TV eller lagra hela din musiksamling på datorn, väljer du en hårddisk som är minst 500 gigabyte. Valfri storlek hårddisken är stor nog för en media dator som bara strömmar video och ljud. Vilken typ av hårddisk du använder är bara en vanlig 3,5-i SATA-enhet.
  3.
  Max ut ditt moderkorts RAM-kapacitet. Vanligtvis media datorer använder mindre moderkort som endast ger två RAM uttag, så se till att köpa RAM i ett par. Kontrollera moderkortets specifikationer för RAM hastighet innan man köper, hastigheten på RAM-minne du köper ska matcha den högsta hastigheten ditt moderkort tillåter. Splurging på RAM nu garanterar att din dator kommer att pågå längre innan de blir föråldrade.
  4.
  Välj ett grafikkort med minst 256 megabyte (MB) minne. Ett 512 MB grafikkort är gott för att titta på videor. När du handlar för ett grafikkort, se till att PCI hastighet matchar hastigheten på ditt moderkorts PCI-platser. Till exempel, om du har ett PCI x16-kortplats, så köp ett grafikkort avsett för PCI x16. Kontrollera också att kortet har de portar du behöver, såsom HDMI för att ansluta till en TV. En sak att se upp för, inte köpa en överdimensionerad grafikkort för en liten media datorlådan.
  5.
  Köp en TV-tuner kort för en media dator om du har en ledig PCI eller PCI-E slot kvar på moderkortet. De flesta små fall ge endast två platser för ett PCI-kort, och ditt grafikkort kan ta dem båda. Om så är fallet, sedan köpa ett USB-minne stil TV-tuner. Se till att radion du köper är kan avkoda ATSC signaler, som används av digitala TV-kanaler. Om du vill använda en fjärrkontroll med datorn, så köp en tuner som medföljer en.


Previous:nothing Next:hur man rengör en OKI Printing Solutions c5150 trumma

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in björnbär med Outlook
 • hur man överklockar en Intel Atom
 • vad är Winbook?
 • Felsökning av en Cruzer
 • vad är skillnaden mellan en vanlig bärbar dator och en 64-bitars?
 • Hur kan jag ändra min laptop viktigaste knapparna?
 • hur man tråd en hane till hane usb kabel
 • Hur man överför från en Xilisoft iPad till en dator
 • hur till låsa upp en Lenovo T61
 • hur man installerar en Kingston 2GB DDR2