Dator > felsökning av en Dell Inspiron moderkort som inte fungerar

 • felsökning av en Dell Inspiron moderkort som inte fungerar


 • Det finns flera saker du kan göra för att testa din Dell Inspiron moderkortet. Felsöka problemet hjälper dig att göra en mer kvalificerad gissning om huruvida det verkligen är ett moderkort problem eller någon annan hårdvara fråga. Innan du gör något annat, bör du kontrollera om det enklaste och mest självklara lösningen, eftersom det är vanligtvis det enklaste problemet att fixa och den som ofta förbises

  Du behöver:.
  Eltejp
  . Voltmeter.
  Ny nätsladden.
  Extern bildskärm.
  Ställ precision skruvmejslar.
  Tvättsprit.
  Luddfri koagulera.


  1.
  Kontrollera om kabeln för eventuella problem som kan uppstå. Se till att det inte finns några sår eller skärsår i kabeln och att den är ordentligt ansluten till vägguttaget och korrekt ansluten till datorn. Detta kan vara anledningen till din bärbara dator inte laddas eller slå på någon längre. Tape nedskärningar eller skärsår med eltejp för att förhindra kortslutning.
  2.
  Tryck på startknappen och titta noga på LED-lampor på framsidan. Om ingen av LED-lampor tänds, prova att ändra din nätsladden, eller testa din nuvarande strömkabel med en voltmeter. Sätt in voltmätaren stiften i kontakten som ansluts till datorn och ta en digital läsning. Kolla detta värde mot den spänning, ampere och ohm att kabeln ska ha. Detta kommer att i märkningen av nätsladden. Om du byter ut sladden och Dell fortfarande inte slås på, då är problemet moderkortet och du ska antingen ersätta DC-uttaget eller hela moderkortet.
  3.
  Kolla videon kort och kontrollera om Dell Inspiron LED-lampor tänds. Lyssna på datorn för pipa ljud som kan tyda på ett dåligt grafikkort. Anslut en extern skärm till videoporten på den bärbara datorn om du inte hör pipljud ljud. Detta är en indikation på att det är en skärm eller bakgrundsbelysning problem. Om du har video med en extern bildskärm, koppla den externa bildskärmen och kopp händerna och ser så nära du kan på den bärbara datorn monitorn. Du vill upptäcka lite ljus från skärmen. Om det finns en svagt ljus, du antagligen bara behöver ändra bakgrundsbelysningen för att återställa video.
  4.
  Starta om datorn och lyssna på maskinen. Lyssna för sju återkommande korta pip när datorn startar. Detta tyder på en RAM problem. Om så är fallet, ta bort sladden och batteriet från den bärbara datorn. Ta bort skruven RAM-luckan från undersidan av den bärbara datorn. Tryck facket spakarna något utåt så att RAM hoppar ut på en 45-graders vinkel. Torka av RAM med torr trasa doppad i alkohol. Försök att flytta RAM-minne till en annan plats. Om det fortfarande inte fungerar, måste du byta RAM med en annan modul.


Previous:nothing Next:vad är skillnaden mellan en vanlig bärbar dator och en 64-bitars?

Relaterade artiklar


 • högtalare för att lägga till en bärbar dator
 • hårddisk imaging backup
 • anvisningar för påfyllning av bläck i ett iP2600 Canon skrivare
 • hur reparera en programvara fil
 • Hur vet jag om en adapter eller omvandlare behövs för att en iTouch 2,0 ps2 tangentbord mus?
 • hur man klona en synamic disk
 • Hur du tar isär en Inspiron 9300
 • hur man identifierar ett AGP PCI
 • vad är volfram koppar användas till?
 • hur du lägger till ett SSL-certifikat till IIS