Dator > typer av hårdvaruproblem

 • typer av hårdvaruproblem


 • Hårdvaran i en dator är den fysiska och handgripligas komponenter i systemet. . Den typiska maskinvarukomponenter på en dator inkluderar tangentbord, mus, högtalare, RAM, sladdar och allt annat i datorn att ägaren kan ta på. Det skiljer sig från mjukvara-program installerat på maskinvaran. Hårdvara problem är vanliga med ett brett utbud av datorer eftersom alla brutna pjäs, skadade området eller obetydlig irritation med hårdvaran påverkar hela datorn.

  tangentbord Problem

  Tangentbordet är en viktig del av en dator. Det inte bara låter skriva, men ger också kommandon också. Vanliga potentiella problem med tangentbordet inkluderar fast nycklar, trasiga tangentbord, tangentbord som inte kommer att ansluta till datorn eller tangentbord där bokstäverna hamnar rörig. Fastställande tangentbordet problemen beror på problemet. För stationära datorer, är den bästa åtgärden köper ofta ett nytt tangentbord. För en bärbar dator, alternativen finns att köpa ett nytt tangentbord, skicka den bärbara datorn för reparation eller trycka på en fast nyckel några gånger tills det blir misslyckades.

  Mouse Problem

  Musen används för olika syften, till exempel spel eller filer öppnas. Även om det är möjligt att styra en dator med tangentbordet, är det svårt och besvärligt också. De vanligaste problemen med musen omfattar frysning på skärmen, anslutningsproblem, underlåtenhet att flytta eller skada på musen. Varumärket och typ av mus kommer att avgöra det bästa felsökning alternativen. Till exempel, en trådlös mus som fryser kan behöva ett batteribyte, medan en mus som fryser behöver reparationer eller utbyte.

  Nätsladd Problem

  Nätsladdar är en viktig del av en dator, oavsett om det är en bärbar dator eller en stationär dator. Skrivbordet måste elkabeln till arbete. En bärbar dator kan köras på batterier under en begränsad tid, men då måste nätsladden för laddning. Det vanligaste problemet med att nätsladden är en felaktig anslutning. Kontrollera längs hela längden på sladden så att den är ansluten och alla anslutningar är anslutna också. Om nätsladden är ansluten men fungerar inte att byta sladden.

  Moderkort Problem

  Moderkortet finns flera delar av datorn, inklusive RAM, BIOS-system, mass storage och CPU. Datorns moderkort innehåller flera enheter, vilket kan skapa många potentiella problem. Problem med moderkortet allt från för lite RAM BIOS-problem. Fastställande av problemen beror på det specifika problemet och, i värsta fall köpa ett nytt moderkort ska fixa problemen.


Previous:nothing Next:hårddisk imaging backup

Relaterade artiklar


 • problem med Seagate 1,5 TB extern hårddisk
 • tecken på datorskärm fel
 • HP 4000 specs
 • acer aspire 5610 specifikationer
 • effekten av en kylfläkt på inre temperatur
 • hur reparera en EVT-fil
 • hur reparera en programvara fil
 • Matrox G400 specifikationer
 • hur man ansluter en LCD-TV för en datorskärm
 • hur man fixar en enhet som inte erkänner en tom CD