hur man byter en glödlampa laptop
Dator > hur man byter en glödlampa laptop

 • hur man byter en glödlampa laptop


 • En bärbar dator display församling består av en CCFL (cold Cathode Fluorescent Lamp) bakgrundsbelysning monteras på en sida av LCD-panel, en växelströmsgenerator ombord, grafikkortet, och tillhörande kablage och hölje. Grafikkortet bifogade till moderkortet genererar bilder och skickar signaler till skärmen. I producerar bilder på skärmen, bakgrundsbelysning lampa, som drivs av omriktaren styrelsen, lyser upp LCD-panelen enligt signalerna. Bakgrundsbelysningen källa är inte en glödlampa, utan snarare en lång, smal lampa. Du kan byta ut lampan om skärmen blir svag eller flimrar, att rädda den bärbara datorns skärm, utan att behöva ersätta hela skärmen. Innan du börjar stänga ner datorn och ta ur strömkabeln och batteriet

  Du behöver:. .
  Box-cutter
  Skruvmejsel.
  Härskare.
  Utbyteslampan.
  Lödkolv.
  Anti-statiskt armband.


  1.
  Öppna laptop locket och ta bort flikar gummi längs skärmen bezel, tillgång till dolda skruvar. Se datorns dokumentation för placering av flikar och använda en spetsig verktyg såsom en box-cutter att bända varje lös. Med flikarna bort, bort alla skruvar med skruvmejsel. Behåll flikarna och skruvar i en liten behållare för att göra monteringen processen enklare.
  2.
  Lossa fastsättning på LCD-panelen genom att föra in en platt genomföra, t. ex. en linjal mellan skärmen och bezel och böja linjalen mot dig, använder den som hävstång för att lossa på ramen, gör detta från alla fyra sidorna av skärmen. Om ramen verkar fastna, känna längs kanterna för låsning mekanismer såsom krokar eller klipp. Håll sidorna av ramen och manöver för att ta bort det helt från den bärbara datorn rygg skalet.
  3.
  Med bort bezel, observera hur de kala LCD-panelen är fäst på baksidan skalet. I de flesta modeller är skärmen på plats, fästs vid en tunn metall stag med skruvar på sidorna. Hitta och ta bort alla skruvar, som håller upp på panelen så att den inte faller ner på tangentbordet. Placera en mjuk trasa på tangentbordet och resten panelen nedåt, genom att vinkla den mot dig.
  4.
  Koppla bort kabeln som går från bakgrundsbelysningen lampa till omriktaren styrelsen --- en långa, platta ombord bifogas till basen på skärmen. Dra försiktigt på plasten församling i spetsen av kabeln att koppla loss den från bakgrundsbelysningen slutet. Koppla inte bort den från omriktaren slutet. Var försiktig så att du inte knäppa kabeln.
  5.
  Koppla ur videokabeln ansluter grafikkortet till LCD-panelen. Identifiera platta, band-liknande arrangemang tejpad på baksidan av LCD-panelen och dra i plast församlingen vid kabelns huvudet för att koppla loss det från LCD slut (inte grafikkortet slutet).
  6.
  Plocka upp på skärmen från tangentbordet. Se dokumentation och förstå placering och orientering av bostäder för bakgrundsbelysningen lampan. Du måste demonteras bostäder för att ersätta bakgrundsbelysningen lampan. Deatch det från panelen genom att lossa limmet kvarstad eller krokarna.
  7.
  Ta bort lampan från huset. Skjut ut eller plocka ut den gamla lampan ur huset, ta bort silikon mössor och koppla loss kablarna från endera änden av lampan. Du kanske måste DESOLDER kabelanslutningarna.
  8.
  Installera den nya lampan genom att löda kablar till vardera änden och ersätter mössor. Sätt lampan inne i huset och montera tillbaka den på panelen. Återmontera den bärbara datorn genom att koppla en LCD-skärmen på tankskalet, återansluter omriktaren och video kablar och ersätter bezel.

  Tips och varningar


 • Innan du börjar, slitage en anti-statiskt armband för att förhindra ESD (Electro Static ansvarsfrihet) skada interna komponenter.
 • Försök inte installera en inkompatibel lampa.

Previous:nothing Next:allmänna fel i Epson 320

Relaterade artiklar


 • Hur man återskapar en Western Digital hdd
 • hur man reparera en SDF-fil
 • hur ta reda på om en dator stödjer USB 2.0
 • hur man ställer wifi effekt på en asus notebook
 • hur man ansluter en LCD-TV för en datorskärm
 • HP 4000 specs
 • hur man reparera en Sam fil
 • Vad behöver jag för att växla mellan två datorskärmar?
 • specifikationerna för ett moderkort i Dell e210882
 • hur man fixar cds att läsa återställningsskivor