Dator > diy laptop mods

 • diy laptop mods


 • Du kan ändra en bärbar dator genom att installera komponenter, såsom processor, minnesmoduler och hårddisk, en GDS-sats kallas en bare-ben laptop. Ändra en bare-ben laptop är betydligt billigare än att köpa en bärbar dator varumärke av liknande kapacitet, eftersom du monterar den bärbara datorn själv. En annan fördel är att du kan välja dina egna komponenter, ovanstående funktioner du inte behöver i förmån för mer användbara komponenter. Till exempel kan en spelare välja att installera avancerade hårdvara för mer sofistikerade multimedia prestanda, medan en allmän användare kan välja flera grundläggande delar. Innan du börjar, se till att de komponenter du vill installera är kompatibla med de nakna-ben-modell du har

  Du behöver:.
  Barebone laptop
  . Processor.
  Minnesmoduler.
  Hårddisk.
  Trådlösa kortet.
  Skruvmejsel.
  Dokumentationen.


  1.
  Skaffa komponenter du vill installera. För en grundläggande bygga, behöver du en processor (CPU), minnesmoduler (RAM) och en hårddisk. Du kan också lägga till ytterligare hårdvara tillbehör som ett trådlöst kort, optiska enheter och högtalare för extra funktionalitet. Kontrollera med bare-ben tillverkare för en lista över komponenter.
  2.
  Loss avtagbar klädsel från basen på den bärbara datorn. Dessa små plastskivor är placerade under den bärbara datorn, som täcker olika platser och hamnar. Ångra skruvarna från täcket och ta bort dem att få tillgång till ankomst-och avgångstider.
  3.
  Montera processorn på CPU-sockeln. Med i panelen som täcker CPU slot bort, kommer du att se kylfläns och pipa blockerar tillgången till uttaget. Lossa försiktigt kylflänsen genom att skruva loss eller lösa några andra lås eller klipp, och ta bort kylflänsen och pipa att frigöra CPU-sockeln. Håll processorn över sockeln, radar upp sina hål med motsvarande stift och sakta sänka den tills stiften gå in i hålen. Tryck processorn nedåt tills den sitter fast och låsa den på plats. Byt kylfläns och pipa.
  4.
  Installera en eller flera minnesmoduler. Håll moduler nära minneskortplatsen och luta för att bilda en 45 graders vinkel med mynningen av facket. Rada upp kanterna på modulen så att skåran motsvarar den kortplats och försiktigt kraft tänderna i, bibehålla vinkeln. Eftersom modulen klickar på plats, tryck ned för att engagera låsklämmorna på båda sidor om spåret. Installera moduler alla på samma sätt.
  5.
  Installera det trådlösa kortet till moderkortet. Fäst kortet mot springan och tryck in den för att hålla på plats. Du måste ansluta två små, färgkodade kablar-den trådlösa antenn-till själva kortet. Fäst kablarna till respektive anslutningar och ersätta panelen för att täcka öppningen.
  6.
  Montera hårddisken. Sätt in enheten i en metallåda chassit och fäst den ordentligt med skruvarna. Lägre eller skjut enheten på sin sockel och anbringa enhetens fästet till väggarna i kammaren. Med enheten på plats, koppla in laptop IDE-eller SATA-kontakt genom att anpassa kontakten till uttaget på baksidan av enheten.
  7.
  Sätt tillbaka omfattar alla till basen på bärbar dator, sätt i batteriet och slå på den bärbara datorn. Du måste installera ett operativsystem innan du använder datorn.

  Tips och varningar


 • Jorda dig själv när du arbetar. ESD (elektrostatisk urladdning) kan skada interna komponenter.

Previous:nothing Next:vaio S150 specifikationer

Relaterade artiklar


 • hur man fixar cds att läsa återställningsskivor
 • hur man ansluter en LCD-TV för en datorskärm
 • intern RAID-lagring kontra extern nas
 • hur man använder GigaWorks T20 högtalare för en bärbar dator
 • hur man överklockar en AMD Athlon XP 3200
 • hur man fixar en enhet som inte erkänner en tom CD
 • disk till disk backup-system
 • hur man reparera en SDF-fil
 • hur du tar en VGN laptop isär
 • hur reparera en programvara fil