tecken på datorskärm fel
Dator > tecken på datorskärm fel

 • tecken på datorskärm fel


 • Datorskärmar är en viktig del av varje PC setup. Användare kan välja från äldre CRT (katodstrålerör) bildskärmar eller moderna plattskärmar såsom LCD-skärmar (flytande kristaller), högeffektiv LED (lysdioder) skärmar och plasmaskärmar. Varje typ av monitor är föremål för brott och kan behöva bytas ut efter ett antal år.

  Inte driver upp

  Vissa monitorer kan misslyckas med att driva upp även när ansluten till ett fungerande eluttag. Skärmen förblir svart och status lysdioden tänds inte när du trycker på strömbrytaren. Detta kan tyda på ett problem med skärmen nätaggregat eller en lös anslutning inom skärmens hölje. Ett nytt nätaggregat kan lösa problemet, och är en enkel fix för monitorer med ett externt nätaggregat. Felaktig nätsladdar kan orsaka samma symptom, så använder en annan sladd för att testa skärmen är viktigt att isolera problemet till själva bildskärmen.

  Oklar bild

  CRT-skärmar har en tendens att bli dåliga med tiden. Bildskärmen kanske inte kan producera hela utbudet av ljusstyrka att det en gång kunde, och bilder kommer att börja visas platt och mörk. Detta tyder på att det katodstrålerör bär ut, vilket är en oundviklig händelse med denna typ av teknik. Nya rör kan kosta mer än en ny bildskärm, så rör ersättning är inte troligt att ett kostnadseffektivt alternativ. Justera ljusstyrka på skärmen, eller via datorns bildskärmsinställningar, kan hjälpa tillfälligt att producera en tillräckligt ljus bild på en åldrande CRT-skärm.

  förvrängning

  När en monitor börjar svika, får företaget framställa förvrängda bilder, kan dessa ta på en specifik färg nyans, till exempel en gul eller grön ton att en anpassning av färginställningarna inte kan undanröja. I andra fall kommer en bild utställning statisk distorsion med rader av en färg avbryter bilden på skärmen. Detta kan bero på ett fel i elektroniken, eller en uppbyggd av magnetiska partiklar på elektronkanon i en CRT-skärm.

  döda pixlar LED-skärmar är sammansatt av tusentals små pixlar som var och som kan förändras färger snabbt att visa en bild. Enskilda pixlar kan börja att misslyckas som en LED bildskärm åldrar. Dead, eller har fastnat, kommer pixlar sluta visa ett urval av färger, i stället kvar en enda färg. Dessa kan vara svåra att identifiera beroende på skärmbild, men grupper av döda pixlar kan gradvis blivit uppenbart och börja sluta titta.

  Screen Burn

  CRT, LCD och bildskärmar plasma är alla mottagliga för någon form av skärm bränna. Detta inträffar när en bild kvarstår på skärmen under en längre tid och blir en permanent del av skärmen. Det kan resultera i en spökbilder effekt, i vissa fall faktiskt bilder eller text förblir synliga på skärmen även när den är visar en annan bild. Inbränning är en fråga om trötthet och indikerar att en bildskärm har överutnyttjas utan varierande den bild som visas.


Previous:nothing Next:hur man fixar en enhet som inte erkänner en tom CD

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter ett teleskop till en bärbar
 • blända DVC 100 specifikationer
 • hur man duplicera en hårddisk i Windows XP
 • Hur man återskapar en trasiga disken resurs
 • hur reparera ett nätaggregat i en bärbar dator
 • Hur du tar isär en Inspiron 9300
 • hur du hittar logiska diskar
 • hur man ställer wifi effekt på en asus notebook
 • hur man uppgraderar en VGN-n230e usb
 • hur man överklockar en AMD 3500