Dator > hur man ansluter en LCD-TV för en datorskärm

 • hur man ansluter en LCD-TV för en datorskärm


 • Eftersom tekniken utvecklas inom både tv-apparater och datorskärmar, blir de två så närbesläktade som nästan blivit utbytbara. Faktum är att många nyare TV-apparater har speciella ingångar som tillåter dem att kommunicera med datorer. Moderna datorer är också byggda för att ansluta till TV-apparater med S-Video eller liknande metoder. Med detta i åtanke är det fullt möjligt att använda en LCD-TV som en datorskärm med bara några få enkla steg

  Du behöver:. .
  Television
  Dator.
  S Video-adapter.


  1.
  Kontrollera din tv: s ingångar. TV-apparater brukar ha tre grundläggande typer av ingångar. En är koaxialkabeln input, vilket är vad du använder för satellit eller kabel-anslutningar. Denna typ av anslutning är helt enkelt ett gängat inlägg med ett litet hål i slutet. Kabeln tråd, eller koaxial kabel, skruvar direkt på slutet av inlägg.  En annan ingång typen är RCA-ingång. Denna typ av ingång har tre plug-platser som liknar en port som hörlurar skulle sättas in. De tre portarna är färgade vita, gula och röda för att motsvara den färgkodade kontakter som en RCA-adapter användningsområden.  Det finns även S-Video-kontakt som används ofta för att ansluta TV-apparater till datorer. S-Video kablar funktionen rund anslutning huvuden som plug in fronter uttag på tv. S-Video-anslutningar finns i både fyra stift och sju stift sorter.  Nya modeller av TV-apparater kan ha ytterligare insatsvaror, till exempel komponentvideo, VGA, HDMI eller DVI-ingångar, men de tre första listade ingångar finns i alla uppsättningar av standard.
  2.
  Titta på datorns utgångar. Många datortillverkare lägga vanliga TV kompatibel utgångar till sina datorer och bärbara datorer så att en enkel anslutning mellan datorn och en TV kan göras. S-Video-kontakten utgång är den vanligaste och läggs till de flesta datorer idag som ett grundläggande inslag. Använda S-Video kan du använda din TV som en datorskärm och även tillåter din dator att fungera som DVD-spelare och mediacenter.
  3.
  köpa de nödvändiga adaptrar för att säkra anslutningen. Du måste få en adapter som kan ansluta datorn till TV'n, troligen en PC-till-TV S-video-kontakt. S-Video adapter är allmänt tillgängliga på marknaden under ett antal olika märken och kan köpas på någon elektronikaffär. Adaptern som har visat det bästa i det här fallet är en trådlös adapter som gör att du kan öka avståndet mellan din dator och tv.
  4.
  Anslut TV till datorn. Ta S-video-kontakt och koppla in det i både datorn och tv. Om du inte har denna TV-kompatibel utgång på datorn, behöver du en kabel som konverterar från VGA till S-video. Efter att alla anslutningar, lägg din TV på ett korrekt TV videoingång, tryck sedan på "Input"-knappen på fjärrkontrollen för att kontrollera datorns signal på tv.

  Tips och varningar


 • Vissa datorer, till exempel HP Touchsmart serien, kom förberedd att fungera som både en TV och en dator.

Previous:nothing Next:Hur man återskapar en trasiga disken resurs

Relaterade artiklar


 • hur man klona en synamic disk
 • hur man överklockar en AMD 3500
 • blända DVC 100 specifikationer
 • hur reparera ett nätaggregat i en bärbar dator
 • Matrox G400 specifikationer
 • Hur man återskapar en Western Digital hdd
 • Hur du tar isär en Inspiron 9300
 • gränssnitt Frekvensomriktartillval
 • hur man ansluter en LCD-TV för en datorskärm
 • hur du ansluter ett teleskop till en bärbar