Dator > gränssnitt Frekvensomriktartillval

 • gränssnitt Frekvensomriktartillval


 • Av de två vanligaste intern enhet gränssnitt --- PATA och SATA --- det senare är nyare och snabbare. I själva verket är PATA så långsamt i jämförelse att du bara kan stöta på dess användning när man hanterar en äldre dator. Externa enheter, som kommer i format som USB, FireWire och eSATA, ger en lätt sätt att utöka lagringsutrymmet, och i vissa fall resultatet av ett datorsystem.

  PATA

  släpptes 1986, PATA står för "Parallel ATA. "Vissa säger att ATA står för" Advanced Technology Attachment ", medan andra säger" AT "del av namnet kom från den PC /AT IBM dator som bidragit till att sprida användningen av enheterna. Oavsett namnet ursprung, är PATA en äldre standard som kan vridas i 100-megabyte per sekund (Mb /s) överföringshastighet. Denna sats bleknar i jämförelse med att SATA-diskar. Dessutom använder PATA generellt bred, och därför påträngande, kablar.

  SATA

  SATA eller Serial ATA, är en uppdaterad ATA gränssnitt som infördes år 2002. SATA-standarden inledde en dramatisk ökning av dataöverföringshastigheten från PATA-enheter med en 1. 5-gigabyte per sekund (Gb /s) förmåga. SATA-diskar har sedan dess genomgått en uppgradering, med Revision 3. 0 nå en potentiell dataöverföringshastighet på 6,0 Gb /s. SATA inte bara ger mycket bättre resultat, men använder en mindre kabel-gränssnitt, vilket hjälper till att minska bruset och kan möjliggöra bättre luftflöde i datorn fallet.

  SAS

  Inte som vanligt, men värda att diskutera är SAS, eller Serial Attached SCSI (akronymen inom en förkortning står för "Small Computer System Interface). Billigare SATA-diskar överskuggas SAS SATA teknik som utvecklats. "SCSI," på egen hand hänvisar generellt till äldre parallell SCSI utvecklades i mitten av 1980-talet. SAS, en nyare metod, kan stödja SATA-diskar också.

  USB

  USB, förkortning för "Universal Serial Bus," inte bara blev en standard för externa hårddiskar men siffrorna i anslutningar som tangentbord, mus och kamera. Det billigaste konsument datorer kommer troligen att ha minst en USB-port. Medan USB 2. 0 ger en duglig 480 MB /s överföring, de nyare USB 3. 0 skryta med en maximal 4. 80 Gb /s. Enligt webbplatsen Allt USB, uppnår USB 3. 0 en del av dess prestanda fördelar delvis med hjälp av åtta anslutningar i stället för fyra som används av USB 2. 0. Webbplatsen påpekar också att, förutom förbättrad prestanda, har USB 3. 0 mer kapacitet för buss-powering enheter samtidigt som en bättre hantering strömförbrukning.

  FireWire

  FireWire, även kallad IEEE 1394, har varit vanligt på många av Apples datorer sedan den blå och vita G3. FireWire 400 har en överföringshastighet på upp till 400 Mb /s, medan FireWire 800 kan nå 800 Mb /s. Förutom externa hårddiskar, fungerar FireWire med annan kringutrustning. Precis som USB, FireWire kan bus-power tillbehör. Vissa externa enheter och kringutrustning bussdriven, medan andra använder ett nätaggregat. Bussdriven bärbar FireWire-enheter ger en gemensam och bekvämt sätt att hantera och transportera data.

  ESATA

  Som nämnts i avsnittet SATA, ger detta gränssnitt protokoll extremt snabba överföringshastigheter. ESATA-versionen omfattar i princip SATA "out of the box". Enligt SATA-IO hemsida, går att överföra eSATA inte annat protokoll, liksom USB-och FireWire, och kan därför fungera mer effektivt. Över allt, ger eSATA en liknande funktion som ansluter en intern enhet med bekvämligheten av en extern hårddisk. Eftersom SATA-IO sajt påpekar är den interna kabeltyp allmänhet inte konstruerade för att tåla nästan lika många avbrott och flyttningar som en eSATA-kontakt. En eSATA-anslutning får du extern tillgänglighet med SATA-nivå prestanda.


Previous:nothing Next:specifikationerna för en Toshiba TDP-SP1 dataprojektor

Relaterade artiklar


 • hur du infogar en startdiskett
 • specifikationerna för en Toshiba TDP-SP1 dataprojektor
 • funktioner i en Dell laptop pp18l
 • Matrox G400 specifikationer
 • hur man överklockar en AMD Athlon XP 3200
 • hur reparera ett nätaggregat i en bärbar dator
 • gränssnitt Frekvensomriktartillval
 • högtalare för att lägga till en bärbar dator
 • Hur man återskapar en Western Digital hdd
 • hur du hittar logiska diskar