Dator > hur reparera ett nätaggregat i en bärbar dator

 • hur reparera ett nätaggregat i en bärbar dator


 • När du behöver reparera strömförsörjningen i en bärbar dator måste du reparera DC jack. I flesta fall är detta en reparation när datorn inte slås på när den är ansluten till vägguttaget, men inte när batteriet är laddat, eller när du har återkommande strömmen till maskinen. Om du hela tiden måste vicka strömanslutningen på baksidan av laptop, måste du byta nätaggregatet

  Du behöver:. .
  Dell DC jack
  Set med precisionsmejslar.
  Lödkolv.
  Desoldering pump.
  Gammal tandborste.
  Tvättsprit.

  Demontering


  1.
  Koppla den bärbara datorn från eluttaget och koppla bort alla externa enheter eller andra kablar från den bärbara datorn. Vänd på laptop över, ta bort batteriet och ta bort alla skruvar från undersidan av den bärbara datorn. Förvara dem i små pappersmuggar så att du kan byta ut dem lätt. Ta bort plastomslag, RAM och Wi-Fi-kort. Vänd datorn åt sidan och dra ut CD /DVD-enheten.
  2.
  Vänd den bärbara datorn tillbaka uppåt men placerar baksidan av maskinen mot dig. Ta bort skruvarna från deformationer med den flata kanten på en precision skruvmejsel. Face datorn fram till dig och öppna fönstret så långt tillbaka som det går. Dra plast skärmen gångjärnen och fäst plast strömbrytaren fram den främre plattan lossnar. Se datorns bruksanvisning för att säkerställa att Power Plate för din modell tas bort på detta sätt. Vissa makt plattor kräver inte att du lyfter deformationer men bara plåten ovanför tangentbordet.
  3.
  Avlägsna skruvarna som håller tangentbordet och lyft bort tangentbordet från de övre hörnen. Höj datakabeln spaken ca 1 millimeter. Denna spak inte lossnar höjer bara för att låsa upp datakabeln. Dra ut kabeln och ta bort tangentbordet.
  4.
  Leta reda på sidan viken för hårddisken. Detta kommer att utgöras av ett rektangulärt plastlocket på sidan. Ta bort skruven som håller kåpan från undersidan av bärbar dator, om du inte redan har. Skjut hårddisken montering ut och ställ den åt sidan.
  5.
  Ta bort skruvarna som håller det inre gångjärn till den bärbara datorn och koppla skärmen kontakterna. Placera skärmen åt sidan. Vänd botten montering på alla sidor och ta bort alla skruvar som du hittar.
  6.
  Sätt in den platta kanten av en precision skruvmejsel i skarven av plast övre och nedre luckan på botten montering. Bänd plast isär försiktigt med början på ett hörn. Du kommer att höra det inre plastclips börjar öppna. Koppla bort pekplattan kabeln från moderkortet och ställa in den övre plast församling bort. Ta bort skruvarna som håller kylflänsen till processorn. Ställ kylfläns åt sidan. Ta bort skruvarna från moderkortet som håller den till botten plastlocket.

  Power Jack Reparation


  1.
  Vänd laptop moderkort över undersidan och upp på din arbetsyta med DC jack framför dig. Lägg till nya fräscha löda till alla tre kontakter som håller DC jack. Detta gör de gamla lödningar lossnar och gör det lätt att avlägsna. Som du värmer en kontakt, ta bort löda med en avlödning pump. Gör samma sak med de andra två kontakter. Ta bort så mycket lod som du kan.
  2.
  Placera tummen och ringfingret på domkraften och vicka den fram och tillbaka för att börja ta bort det. Det får inte komma iväg på första gången. Värm kontakter igen med lödkolven och fortsätta att vicka uttaget tills det lossnar.
  3.
  Ta bort gamla flödet från terminalerna med hjälp av en tandborste doppad i alkohol. Försiktigt borsta bort ljuset från terminalerna bara.
  4.
  Byt ut det gamla nätaggregatet DC jack med en ny jack gjort för din Dell-modell. Du kan köpa dessa på lokal dator butik eller på en online datorbutik som nördar, nytt ägg eller eBay (se Resurser. )
  5.
  Placera den nya kontakten på en hopvikt duk på bordet med stiften uppåt. Placera moderkortet upp och ner över Jack och låta domkraften terminalerna för att infoga i moderkortet. Lödning domkraften på detta sätt kommer att garantera en bra stift-anslutning. Ansök färsk lödtenn på alla terminaler strömuttaget på denna sida av moderkortet. Vänd moderkortet över och tillämpa löda på denna sida av terminaler. Låt lodet torka och tillbaka moderkortet i rätt position till den bärbara datorn. Refasten till botten plast och ersätter alla andra delar i omvänd ordning som du tog isär den.


Previous:nothing Next:hur man överklockar en AMD Athlon XP 3200

Relaterade artiklar


 • hur reparera ett nätaggregat i en bärbar dator
 • hur du hittar logiska diskar
 • hur man överklockar en AMD Athlon XP 3200
 • hur man ställer wifi effekt på en asus notebook
 • Hur man återskapar en Western Digital hdd