Dator > instruktioner för IDE till SATA konvertering

 • instruktioner för IDE till SATA konvertering


 • Flykten från IDE (Integrated Drive Electronics) har börjat. SATA (Serial Advanced Technology Attachment)-enheter är snabbare, enklare att installera och konfigurera, och är standard gränssnitt på nyare optiska enheter som Blu-ray.

  Ägare till äldre IDE-bara datasystem är inte utan hoppas. Med några få delar och ett extra Peripheral Component Interconnect (PCI) port kan datorn uppgraderas för att stödja SATA-gränssnittet utan att behöva köpa en ny dator

  Överväganden

  För att lägga till SATA i en befintlig IDE dator, behöver du en ledig PCI-port, en SATA-controller-kort, en tom enhetsfacket och en kompatibel makt försörjning. Från och med 202C SATA kontrollerkort varierar i pris från $ 20 till $ 50 eller mer, och vissa har också en inbyggd RAID (Redundant Array of Independent Disks) controller. Om du planerar att använda någon av SATA-portar för optiska enheter, undvika SATA kontrollerkort som innehåller RAID-styrenheter. Low-end SATA controller kort tenderar att misslyckas snabbare än de dyrare modellerna, så investera i ett välkänt varumärke om möjligt att se längre, mer tillförlitlig service.

  Se till att allt SATA controller kort du köper är kompatibelt med ditt operativsystem före köp. Vissa äldre operativsystem kanske inte kan hantera tekniken.

  Äldre datorsystem i allmänhet inte har SATA-strömkontakter på nätaggregatet, så du måste antingen uppgradera strömförsörjningen eller köpa en adapter att omvandla en av de kvinnliga perifera kontakter strömförsörjningen till en SATA strömkontakt. Från och med 202C dessa kort kosta runt $ 5 online och är det billigaste alternativet om du har tillräcklig effekt på din nuvarande elnätet. Om det är otillräckligt wattal tillgänglig för att driva den nya enheten är dock ett nätaggregat uppgradera en nödvändighet.

  Installation

  När du har säkerhetskopierat dina data och slår av datorn, koppla bort alla kablar, Ethernet, telefon, USB och strömsladdar som är anslutna till datorn. Använd standard antistatiska försiktighetsåtgärder när du arbetar inuti datorn fallet.

  Installera SATA controller kortet, sedan starta upp systemet och installera nödvändiga drivrutiner. Då kortet har installerats, slå på datorn igen av och installera din nya SATA-enheten i en tom enhetsfacket. Om du behöver uppgradera ditt nätaggregat, gör det innan du ansluter ström-och datakablar till den nya enheten. Det finns inga hoppare att konfigurera om SATA-enheter, så ingen oro felaktiga jumper inställningar. Det är bäst att ansluta nya SATA-enheten till den första kanalen på SATA kontrollerkortet, speciellt om du ska installera en hårddisk.

  Power på datorn igen, installera alla nödvändiga drivrutiner och programvara för din nya SATA-enheten och kontrollera att den fungerar korrekt innan du sätter tillbaka din dator. Det är bäst att testa funktionen av enheten innan du stänger det gäller att spara tid i händelse av en lös anslutning eller defekta delen.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur du ansluter din dator till din digitala lcdtv

Relaterade artiklar


 • hur man fixar en cd som matar ut från en dator när de sätts
 • hur man kan bli av gamla datorskärmar
 • hur man tar betalt ett batteri Acer laptop
 • hur man ändrar fläktens hastighet på en dator
 • hur man ansluter en Acer laptop till en Optoma projektor
 • hur du formaterar en lokal hårddisk
 • Lägga till skrivare i Citrix
 • hur man får Hulu till din iPod
 • hur man bränner en backup-CD
 • hur man kan räkna ut hur mycket minne för att köpa till min dator