Dator > hur kan jag spegla en enhet?

 • hur kan jag spegla en enhet?


 • Spegling enheter (eller dubbelsidig utskrift) brukade vara svårt och dyrt. Men enligt PC World, finns det nu stöd för RAID (en typ av diskkonfiguration som tillåter spegling) på de flesta moderkort. Nu, även om du är på en budget, kan du skydda dig från hårddiskfel med spegling. Denna guide visar hur du spegla dina hårddiskar med RAID 1

  Söker kompatibilitet

  är det viktigt att göra Kontrollera ditt moderkort är korrekt inställd för RAID-konfigurationer. Enligt PC World är det bästa sättet att göra detta är att samråda med dokumentationen för ditt moderkort. Vid kontroll för RAID-stöd på ditt moderkort, är det viktigt att notera inte bara om ditt moderkort är kompatibla, men också vilken nivå av RAID det kan stödja.

  Du måste köpa och installera en RAID-adapter Om moderkortet inte har en inbyggd adapter. Installera adaptern per adaptern anvisningar innan du fortsätter.

  Inköp hårddiskar

  Hårddiskar har verkligen blivit billigare genom åren. Din plan kan vara att bara lägga till en speglad enhet till din befintliga enheten. Men du ska veta, om du vill spegla en befintlig enhet, kan du stöta på några huvudvärk om du inte köpa samma märke, modell och storlek hårddisk för att göra din spegling.

  Samma råd följande om du köper nya hårddiskar för spegling. Enligt PC World, det enklaste sättet att spegla hårddiskar är att köpa samma märke, modell och storlek. Leta efter hårddiskar som du vill köpa i par när du går online eller till affären för att köpa dina enheter.

  Konfigurera RAID 1

  Se till att du har ett omagnetiskt Philips skruvmejsel. Som en extra försiktighetsåtgärd kan du ha en antistatarmband för att förhindra statisk urladdning från att skada magnetskivor inuti enheterna.

  Nu ska du skruva hårddiskar på plats i ditt system fall. Då kommer du att koppla in dem till ditt moderkorts inbyggda adaptern. Då kommer du att gå in i ditt system BIOS och se till att programvaran är rätt konfigurerad för RAID 1. Du kommer vanligtvis måste trycka på en knapp (eller en kombination av nycklar) vid start för att komma åt ditt BIOS.

  När du har konfigurerat ditt BIOS, är det dags att installera operativsystemet. Kontrollera om meddelandet "Tryck på F6 om du behöver installera en tredje part SCSI eller RAID-drivrutin" när du installerar ditt operativsystem och följ instruktionerna för att installera drivrutinen.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:kan du lägga XP på en tablett?

Relaterade artiklar


 • kan du sätta 2G RAM i Acer Aspire One?
 • hur man konfigurerar HP: s möjligheter att emachine
 • hur man kan anpassa en Dell platt bildskärm
 • hur man kontrollerar studenternas datorer
 • hur man ansluter en trådlös andra dator till en gateway modem
 • är virtuellt minne och RAM samma sak?
 • hur du lägger till en IDE-hårddisk till en sata setup
 • hur du uppgraderar hårddisken på en Dell XPS laptop
 • Skillnaderna mellan TransFlash & microSD
 • hur man gör ett headset ur en gammal mic & högtalare