Dator > det bästa sättet att rengöra en flatbäddsskanner

 • det bästa sättet att rengöra en flatbäddsskanner


 • Flatbäddsskannrar ge exakt högupplöst bildhantering för datorapplikationer. Kvalitet skanningar är dock beroende av tydligheten i skannerglaset och städningen av andra komponenter. Hålla en skanner ren är det viktigaste underhållet steg krävs för att få skarpa, ofullkomlighet bilder utan

  skannerglaset

  ytan som du sätter ett foto eller dokument nedåt är genomsökningsverktyget sängen. Denna bit av klart glas gör att skanna huvudet att resa under bilden och få distorsionsfri reflektioner i bilden-capture hårdvara. Rengör glaset som om det vore ett stort glasögon med en mjuk trasa och glycerin-fria fönsterputsmedel.

  Alkohol eller ammoniak glasrengöring kan lämna en strimma-och film-fri yta men kom ihåg att alltid lämna luckan öppen efter rengöring för att säkerställa att glaset torkat ordentligt. Spruta aldrig någon lösning på skannern. Spraya det på rengöringsduk först och sedan tillämpas. Besprutning direkt på skannern kan orsaka vätska att gå platser som du inte vill, t. ex. manöverknappar och elanslutningar. Naturligtvis kan lämna luckan tillåt inte damm och partiklar i luften för att bosätta sig på glaset, så stäng locket så snart det sista spår av vätska förångas.

  Ett annat övervägande är att rengöra undersidan av skannerglaset glas, inne i skannern. Innan du tar detta steg för att ta bort skannerglaset för att rengöra undersidan undersöka glaset noggrant efter rengöring toppen. Om du ser något damm, smuts eller specifikationer, sedan undvika att öppna skannern. Även om en öppen, mer damm och partiklar i luften kan bosätta sig i skannern. Endast öppna skannern absolut nödvändiga

  Scanner sängöverkast

  Scannern sängöverkast är vad öppnas och stängs för att infoga och extrahera bilder och andra dokument. Skannrar med dokumentmatare inte nödvändigtvis behöver locket öppnas för att infoga ett dokument. Rengör skannerlocket med en god kvalitet renare och, som med skannerglaset, aldrig spraya något direkt på skannern. Spraya rengöringsmedel på en rengöringsduk och då tillämpas. Rengör dokumentmataren noggrant. Om möjligt, ta bort enheten från skannerlocket, ta bort säkerheten täcker från dokumentmataren och använda en mjuk borste för att avlägsna eventuella byggt upp rester eller papper damm. Du kan göra detta med dokumentmataren fortfarande sitter på skannerlocket, men du kanske måste rengöra skannerglaset igen som damm eller smuts kan falla igenom och in i kopiera, scanna området.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:Hur vet jag om min SCSI-enhet är död?

Relaterade artiklar


 • hur du skriver in BIOS på ett ASUS moderkort
 • hur man bygger en PC-system för ett litet företag
 • Hur konvertera WMV till MP4 i OS X
 • hur man handlar en bärbar dator på nätet
 • hur man köper en iSlate
 • hur man rengör torkade bläckpatroner
 • hur man hittar min modell för min Aspire One
 • hur man laddar en CD på en Acer Aspire One
 • hur man installerar en AMD X2-processor moderkort
 • hur man skriver ut boken stil med en HP-skrivare