Dator > Hur vet jag om min SCSI-enhet är död?

 • Hur vet jag om min SCSI-enhet är död?


 • SCSI (Small Computer System Interface)-enheter är äldre lagringsenheter använder SCSI-port för kommunikation med en värddator eller annan kringutrustning. I sin tid var SCSI-diskar snabbt och kunna förmedla en hel del information snabbt (ja, "snabbt" och en "mycket" jämfört med andra anslutningar för dagen). SCSI-diskar, dock var benägna att misslyckas om den inte avslutas. Reda på om din SCSI-enhet fungerar fortfarande kommer att innebära att gå tillbaka i datorn tid att få svar

  Du behöver:
  dator.
  Ledig USB-port.
  Tangentbord.
  Installations-CD.

  Läsa en SCSI-enhet

  För att ta reda på om din SCSI-enhet är död, måste du först hitta en SCSI-utrustad dator. En gammal Macintosh är förmodligen det bästa utsikter. Alla Macintosh gjort före 1998 kommer att ha en SCS. (Alla senare Macar har USB-och andra anslutningar typ). När du ansluter disken till Mac, måste det avslutas. Det betyder att alla andra portar på enheten och datorn måste ha en plint, en pjäs med samma antal stift som den öppna porten, men ingen kabel ansluten. Bara att klippa kontakten av en gammal kabel kommer inte att fungera. Terminators göra vissa operationer för att kontrollera hur information överförs. Utan terminatorn, kan enheten eller datorn skadas allvarligt, och sedan enheten kommer att vara döda. Var mycket försiktig.

  Undersöka din disk

  En död SCSI-enhet och en SCSI-enhet som är förlorat sin information har två olika frågor. Om du försöker få information från enheten, är allt du kan göra starta SCSI-enhet (aktivera det) och sedan datorn, i just den ordningen. När de väl är på, gå igenom skivan montage för samma dator. Om SCSI-enheten fungerar, kommer det att montera. Om det inte kommer att montera, finns det problem.

  Montering av en SCSI-enhet

  Använd en skiva verktyg för att se om SCSI-enhet kan "ses" av datorn, även om det inte är monterad. Om det kan ses, sedan se om data (filer och program) är intakta. Om så är fallet, använder ett program Disc Repair att rädda data och överföra den till datorn skivan. Om data inte är salvageable, försök att installera SCSI-skiva förare. Om du inte längre har skivan skivor köra installationsprogrammet kan du försöka hitta tillverkaren på Internet efter tillgängliga hämtningar av gamla drivrutiner. Använd en annan dator för detta, och spara filerna till en lämplig medier som CD eller kanske en gammal diskett. Dessa skiva drivrutinfiler kommer formatera om skivan. Efter ominstallation skivan drivrutiner, prova och montera skivan igen. Om det fästen, är din SCSI-enhet fungerar fortfarande. Om det inte gör, detta är en bra indikator kommer det inte längre fungerar. En SCSI-enhet som inte kommer att acceptera och arbeta med nya drivrutiner är död.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:Hur du använder Systemåterställning på en Dell PC

Relaterade artiklar


 • hur man kan anpassa serieport kablar till en usb
 • hur man gör en ny dator med ett gammalt moderkort
 • hur du ansluter ditt PCMCIA-enhet till USB istället för PCI-kortplats
 • hur radera återställningspartitionen på hårddisken
 • hur man fixar en lokal profil på en Dell XPS pc
 • hur man berättar överföringshastighet av en hårddisk
 • hur man rengör torkade bläckpatroner
 • hur man blir en HP-dator reparatör
 • kan du koppla upp ps3 controllers till din dator?
 • hur du ansluter skrivare via en router