Dator > vad kablar behövs för att växla från en IDE-hårddisk till SATA

 • vad kablar behövs för att växla från en IDE-hårddisk till SATA


 • Serial Advanced Technology Attachment eller SATA-hårddiskar är en typ av dator hårddisk som ofta används som ersättning eller uppgradera till äldre IDE (Integrated Drive Electronics) hårddiskar, eftersom de vanligtvis har bättre överföringshastigheter. Växling av en dators hårddisk från IDE till en SATA kan öka datorns prestanda, men det kräver att du har rätt kablar och att datorn har den hårdvara som behövs för bytet.

  SATA-kabel

  En kabel som du måste ha för att ansluta en SATA-hårddisk är en SATA-gränssnittet för att ansluta hårddisken till moderkortet. Gränssnittskabeln är den största skillnaden mellan kroken ups som krävs för IDE och SATA-hårddiskar. IDE-hårddiskar använder en stor band-liknande kabel för att ansluta till moderkortet medan SATA-enheter använder en liten, tunn kabel som ansluts till en port på moderkortet som är ungefär lika stor som en USB-port. En annan viktig skillnad är att moderkort oftast bara har en IDE-bandkabel kontakten tillgängliga medan moderkort har ofta flera SATA-portar. Om du behöver ansluta mer än en SATA-enhet behöver du ett SATA-gränssnitt kabel för varje enhet (med IDE-enheter du kan ansluta två enheter med en enda bandkabel). SATA-gränssnitt kablar kommer oftast kommer med en ny SATA-hårddisk, men extramaterial kan ofta köpas i datorn butiker.

  SATA Strömanslutning

  Den andra kabeln som krävs för att ansluta en SATA-hårddisk är en SATA strömkabel. En SATA strömkabel är en anslutning som kommer att härröra från datorns nätdel. Om du öppnar upp din dator: s fall, ser du en bunt kablar som kommer ut på baksidan av en stor fyrkantig låda av metall i det övre bakre hörnet, vilket är strömförsörjningen. Du behöver en nätdelen som har en SATA strömkabel för att använda en SATA-hårddisk utan adapter. Om ditt nätaggregat inte har en SATA-koppling, kan du köpa en adapter för att sätta en av strömförsörjningen normala kraftkabel (en fyra-pins kontakt som de som används för din IDE hårddisk och CD /DVD-enheter) till en SATA elanslutning. Äldre datorer är mindre troligt att ha en SATA-strömanslutning.

  SATA-portar och PCI Adapter Card

  Bortsett från de kablar som krävs måste en dators moderkort har SATA-portar för att koppla in hårddisken. Om moderkortet inte har SATA-portar inbyggd, kan det vara möjligt att koppla in SATA-enheten med hjälp av ett PCI-kort. PCI (Peripheral Component Interconnect) är standard typ av expansionskort används på datorns moderkort, de flesta datorer har flera PCI-platser. I detta fall skulle du ha för att installera PCI-kort kortet i en ledig PCI-plats och koppla sedan in SATA-kabeln i PCI-kort istället för moderkortet.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:fördelarna med platta skärmar

Relaterade artiklar


 • hur man fixar en okänd enhet i en enhetshanteraren på en HP laptop
 • hur man kan få Compaq Presario laptop BIOS-inställningar
 • Varför hör jag min egen röst i mitt headset?
 • vad kablar behövs för att växla från en IDE-hårddisk till SATA
 • Hur lägger jag till en skrivare till en MacBook?
 • hur man får Hulu till din iPod
 • Hur berätta om din Intel-processor har virtualisering
 • hur man fixar en Acer Aspire dator
 • hur ta reda på min typ RAM-minne
 • hur man bygger en dator för grafisk design