Dator > konsumentguide för bärbara datorer

 • konsumentguide för bärbara datorer


 • Bärbara datorer är minst lika varierande som sina stationära motsvarigheter, så du kan ha svårt att sortera ut alla dina alternativ. Gå till en butik att inspektera en enhet och testa vilka funktioner du gillar är bra, men produkten linje begränsas av hur många enheter butiken ryms på hyllan. Tack och lov finns det några tumregler som du kan använda oavsett var du handlar

  Avgöra behov

  Det viktigaste är att bestämma vad dina behov är. Om du bara behöver en grundläggande bärbara dator för att resa med, är en netbook en solid val. De är lättare och billigare än allmänt ändamål bärbara datorer, och deras mindre krävande komponenter innebär längre batteritid.

  Kan dock sina tangentbord vara trångt, de är vanligtvis inte kraftfullt för saker som high-definition videoredigering eller datorspel, och de erbjuder färre externa kontakter. De kommer också sällan ha en intern CD /DVD-enheten. Du kan köpa en netbook för bara några hundra dollar. Populära val är Acer, Dell, Lenovo och HP. Du kanske kan välja Linux förinstallerat istället för Windows.

  Om du vill ha något som kan spela dataspel och hantera HD-video, för allmänt ändamål bärbara datorer erbjuder ett brett utbud av valmöjligheter. Här hittar du processorer (Central Processing Units) som är som sina stationära motsvarigheter, men avser att kräva mindre ström. Intel erbjuder Celeron och Pentium M, och AMD erbjuder Turion. En CPU med flera processorkärnor ger högre prestanda, till ett högre pris och med mer strömförbrukning.

  Ytterligare alternativ

  Tillverkarna kan också erbjuda "solid state"-lagringsenheter kallas SSD. En sådan anordning har inga rörliga delar, så det teoretiskt kan vara längre än en mekanisk enhet och den producerar inget ljud. Föreställningen Ökningen är ganska omfattande, men lagring storlek är mycket mindre och priset är betydligt högre.

  Det finns även hög prestanda alternativ. Du kan få en bärbar dator med flera grafikkort, flera lagringsenheter och en CPU med upp till fyra processorkärnor. Eftersom dessa bärbara datorer är så kraftfulla, tillverkare avser ibland dem som "desktop ersättare. " Men med hög prestanda kommer krävande strömförbrukning. En sådan bärbar dator kan inte vara påslagen under långa när de utför krävande beräkningar under en längre tid.

  En stationär dator är också tyngre än ett allmänt laptop, producerar mer värme och kommer till en kostnad premie till en jämförbar stationär dator.

  köpa renoverade bärbara datorer

  Köpa en refurbished laptop är ett populärt sätt att skära ned på kostnaderna. Lenovo, Apple och Dell har stora lager av renoverade bärbara och stationära datorer. Dessa datorer har en varierande grad av yttre kosmetiska skador, men Apple och Dell garantera dem med samma garantier som de ger helt nya datorer.

  Några renoverade enheter har fysiskt återuppbyggts, medan andra var bara kvar över från annullerade beställningar. Därför går de priser enligt en glidande skala bestäms av hur mycket renovering som måste göras. Eftersom en sådan bärbar dator redan har tillverkats, är det också tillgängliga för att skeppas direkt, skära ner på din väntetid.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur man installerar mer RAM i min dator från Dell

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en Dell-skrivare till Vista
 • hur du uppgraderar hårddisken på en Dell XPS laptop
 • grunderna i datorn kablage
 • hur du hittar den videominne på min Dell-dator
 • kan jag göra den bärbara datorn visas på TV?
 • konsumentguide för bärbara datorer
 • bladservrar fördelar
 • hur du döljer datorn trådar
 • Hur du tar bilder från datorn och visa dem på en TV
 • hur man bygger en PC-system för ett litet företag