Dator > instruktioner för en bootbar USB

 • instruktioner för en bootbar USB


 • Du kan använda en startdiskett för att återställa din dator när något går fel. Det kommer inte att återställa dina filer, men det kommer att låta dig använda Systemåterställning för att rulla tillbaka klockan på ditt system inställningar och installerade program, så du kanske kan åtgärda problemet. Även startdisketter brukade vara 1,44 "disketter, diskettenheter inte längre standard på nya datorer. USB-minnen kan dock tjäna samma syfte. Det tar några minuter att göra dem startbart, och processen är enkel.

  Utrustning

  Köp ett 4 gigabyte USB-minne så att du har plats för hela installationsprogrammet för Windows. Hitta den disk som du använde för att installera din nuvarande version av Windows och kontrollera att du har en ledig USB-port.

  Kopiera filer

  Öppna din webbläsare och gå till Brothersoft. com/download-wintoflash-306143. html och nedladdning WinToFlash. När nedladdningen är klar, extrahera filerna från mappen, sedan installera och öppna program. Sätt in Windows installations-CD och stäng alla Autoplay menyer som dyker upp. Återvänd till WinToFlash fönstret och klicka på "Uppgifter"-fliken. Välj vad du vill att programmet ska göra från "Task typ" lista. Om datorn kör på Windows 7, till exempel välja "Transfer Windows Vista/2008/7 setup till USB-enhet. " Klicka på "Kör" och välj din DVD-enhet (om inte din Windows-installation filer lagras på annat håll) och din USB-enhet är enhetsbeteckningen. Om du inte vet detta brev, klicka på "Start> Dator" och hitta din USB-enhet brev där. Klicka på "Run" och stänga av datorn.

  Förbereda datorn

  flash-enheten är nu startbar, men du behöver berätta för datorn att leta efter en startbar flash-enhet innan den startar från hårddisken . För att göra detta, slå på datorn och öppna BIOS-inställningarna. Hur kommer man dit varierar beroende på dator, men det vanligtvis innebär att antingen trycka "F2", "F8" eller en annan tangent omedelbart efter start. Den exakta nyckel kommer att visas på den första skärmen som visas när du slår på datorn. Hitta "Boot" på setup, sedan flytta din USB-enhet till första plats i listan över startbara enheter. Spara dina inställningar och avsluta. Datorn kommer nu att kontrollera anslutna USB-enheter först när du startar. Om du lämnar inställningar på detta sätt, se till att koppla ur alla USB-enheter varje gång du startar datorn, om du inte vill starta upp från dem.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur reparera mellanslagstangenten på en gateway laptop

Relaterade artiklar


 • mac vs pc energibesparing
 • alternativt sätt att styra din dator utan att använda tangentbordet
 • det bästa sättet att säkra ett minne
 • hur radera externa USB-enheter
 • hur man bygger en musik dator
 • hur man gör fil backup till CD / DVD-media i Windows XP
 • hur man rengör ett fet laptop tangentbord
 • hur man hittar ett serienummer på en HP-dator
 • hur du anpassar en mac i en Apple-återförsäljare
 • hur man kyla en dator med en mini kylskåp