Dator > hur man spelar hi-def från en dator till en tv

 • hur man spelar hi-def från en dator till en tv


 • Det finns många sätt att ta HD-videor och filmer som lagras på din dator och spela upp dem på en TV. Du kan antingen manuellt konfigurera ett direkt samband eller så kan du köpa en av de digitala medierna mottagare som säljs av många tillverkare och film tjänsteleverantörer. Det beror helt på din nivå av teknisk kunnig

  Digital Media Receiver

  .
  1.
  Köp en digital mediemottagare. Det finns många företag som tillverkar avkodare som tillåter dig att spela HD-video från datorn till din TV. Dessa enheter fungerar genom att spela videon med en Wi-Fi signal eller genom att ansluta enheten till datorn med en Ethernet-kabel.
  2.
  Inrätta ett Wi-Fi-nätverk. Den största svårigheten med trådlöst strömma högupplöst från datorn till din TV är det stora mängden data som finns i en högupplöst video. High-definition kan också vara två olika kvaliteter: 720p eller 1080p. Det senare är standarden för HD Blu-Ray DVD's.

  För att konfigurera ett trådlöst nätverk som klarar att skicka en nära perfekt HD-signal av något slag, kommer du behöver den senaste typen av Wi-Fi-teknik som kallas 5 Ghz 802. 11n Wi-Fi. Ett test av Yahoo fann att alla lägre versioner av Wi-Fi orsakade tappade signaler och allmänna tekniska svårigheter. Om du har en mindre version av Wi-Fi (802. 11b, 802. 11g eller 2,4-GHz-baserade 802. 11n), kan du uppleva ett mindre-än-perfekt ström under din video.

  Oavsett smak av Wi-Fi som du har, måste du skapa ett nytt trådlöst nätverk på din dator. Detta är en ganska enkel process, men det beror på den specifika routern som du använder samt om du är på en PC eller Mac. Lifehacker. com ger en enkel och rättfram guide för PC-användare. Instruktioner för Mac-användare finns på Apple. com. Om du vill använda Microsofts Windows Media Extender att förlänga ditt Windows arbetsyta till din TV, det finns en guide på Microsofts webbplats för alla versioner av Windows. Det kan finnas separata instruktioner medföljer din digitalbox också.
  3.
  Anslut en Ethernet-kabel. Om du vill vara säker på att du har perfekt HD-video spelas från datorn till din tv, bör du ansluta din digitala mottagare till datorn med en Ethernet-kabel. Se till att du köper en som är tillräckligt lång för att koppla ihop de två. Efter anslutning, måste du skapa ett nytt nätverk på samma sätt som du skulle ett trådlöst nätverk.

  Ansluta manuellt


  1.
  reda på om grafikkortet på din dator har en Digital Visual Interface (DVI) utgång. Om du föredrar att inte köpa en digital media mottagare kan du ansluta datorn direkt till din TV. Utgångarna för grafikkortet på din dator finns på baksidan av datorn där bildskärmen ansluter. Du vill förmodligen ett grafikkort med två utgångar så du kan använda både din datorskärm och din TV.
  2.
  Anslut din dator till din TV via en adapter kabel. Om inte ditt grafikkort har en High-Definition Multimedia Interface (HDMI)-utgång, behöver du en enkel DVI till HDMI adapter för att ansluta den till en HDTV. Köp en tillräckligt lång sträcka från datorn till din TV. Det är också viktigt att din HD-TV stöder "01:01 pixel-mapping" om du vill ha en bra högupplöst bild. Detta läge ger en perfekt pixel-för-pixel bild. Om den inte stöder detta, kanske videon ser sträckt eller har artefakter. Kontrollera instruktionsboken för din TV eller kontrollera modellen specifikationer online.

  Dessutom stöder HDMI inte en ljudsignal. Om du vill ljud att spela från din TV, måste du ansluta ljudkortet från baksidan av datorn till din TV. Kontrollera att se vilken typ av anslutningar finns på ljudkortet. Troligtvis är det antingen en 1 /8 tum minikontakt eller röda och vita RCA-kontakter. Anslutningarna på din HDTV är oftast RCA-kontakter. Du måste köpa en lämplig kabel som förbinder de två.
  3.
  Ändra ditt grafikkort produktion. En full HD-signal 1920 x 1080, även kallad 1080p. Gå till datorns inställningar videoutgång och se till att den är inställd på detta för TV. Gör samma sak för ingången på TV: ns inställningarna om den inte redan är gjort.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:vad är en Acer OrbiCam?

Relaterade artiklar


 • hur man kan ändra teckenstorlek på en HP-skrivare
 • Hur berätta om din Intel-processor har virtualisering
 • hur man reda på vilken typ av minne RAM jag har
 • hur man emulera en HP-skrivare
 • hur ta reda på din bildskärm specifikationer
 • hur man hittar en IP-adress från en arbetsgrupp pc
 • Hur man testar en CPU på en Dell laptop
 • hur man ändrar fläktens hastighet på en dator
 • hur reparera hjulet på en mus
 • Felsökning skrivare i nätverksmiljö