Dator > hur man ska värdera och köpa minne online

 • hur man ska värdera och köpa minne online


 • RAM eller Random Access Memory, är minnet källan till alla Windows-datorer. Windows-datorer och bärbara datorer är de enda datorer som ägaren kan fritt anpassa och uppgradera på egen hand. Ett av de första stegen du kan ta för att uppgradera din dator är att köpa mer RAM som hjälper din dator kan köras lite snabbare och smidigare. Om du gillar att spela spel på din PC, kan en RAM uppgradering i samband med ett grafikkort uppgradering öka betydligt spelets prestanda

  Utvärdering


  1.
  Avgöra vilken typ av RAM-minne din dator kan ta. Olika sorter är DDR, DDR2 och DDR3. Dessutom måste du veta PIN räknar du behöver (ett vanligt stift antalet är 240). Stiftet räkna beskriver i slutet av RAM som faktiskt sätts in i datorn. Vanligtvis dessa tänder, eller stift, är guld i färg. För att ta reda vad som är förenligt med din dator, måste du se till ditt moderkort. Det bästa sättet att ta reda på vad RAM är kompatibel med ditt moderkort är att samråda med de dokument som medföljde moderkortet. Om du inte har några specifika handlingar avseende ditt moderkort, använda de handlingar som följde med datorn för att ta reda på dess specifikationer. Detta bör ha moderkortet specs på det åtminstone, då kan du söka efter att moderkortet på en webbplats som du kan köpa dator delar från.
  2.
  Bestäm hur många tider kan du att uppgradera. Vissa datorer har bara två platser för RAM, andra kan ha fyra. Att avgöra hur många slots RAM-minne du har, öppnar datorn torn och hitta RAM (det minnen är 4 till 5 inches lång och 1 cm breda). Om de är placerade inuti datorn kan variera, men de är oftast längs väggen. Du kan ha två pinnar av RAM-minne, men datorn kan uppgraderas till fyra om det finns två tomma platser bredvid dem.
  3.
  Bestäm hur mycket mer RAM-minne du vill ha för din dator. De flesta människor installera 1 GB eller 2 pinnar RAM-minne i datorn. Om du använder fyra platser i 1GB RAM varje just nu, kan du uppgradera till 2GB RAM i varje för att uppnå 8GB istället för 4GB. Du behöver minst 2 GB RAM-minne för en dator som kör Windows Vista. För de flesta PC-spel, rekommenderas det att du har minst 2GB.

  Köpa RAM


  1.
  Gå till webbplatsen för din favorit dator del leverantör. Bland de mest populära är http://newegg. com och http://tigerdirect. com. Mer bekant butiker som Best Buy också sälja datordelar via deras hemsida, http://bestbuy. com
  2.
  Använd flikarna högst upp på sidan för att ringa in vad du letar efter. Det kommer sannolikt att "Datorer> Hårdvara> minne", eller någon variation på det.
  3.
  När allt RAM-minne visas kan du begränsa sökresultatet ytterligare där du kan leta efter en prisklass, vilken storlek RAM du behöver, och varumärket.

  4.
  Gör ditt val och gå vidare till webbplatsens "Checkout" för att göra ditt köp.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur du installerar ett PCMCIA-kort på en Dell laptop

Relaterade artiklar


 • Ta bort en dators hårddisk i XP
 • hur man kopierar från en ide till en sata hårddisk
 • hur man beräknar datorns hastighet
 • tecken på en dålig strömkälla på en HP-dator
 • hur du tar bort alla skrivare från XP
 • Anvisningar för skanning och konvertering till Word-dokument
 • hur man byter ett moderkort utan xp installera
 • Skillnaderna mellan TransFlash & microSD
 • det bästa sättet att koppla upp en dator till en plasma-TV
 • hur du vill visa på både en laptop och en LCD-projektor