Dator > hur man köper ett moderkort

 • hur man köper ett moderkort


 • När du köper delar till en dator, bör man väl få information om exakt vad de ska köpa, och hur det biljettpriser med andra delar av deras system. En moderkort är den viktigaste enheten i en dator, de flesta andra komponenter är anslutna till den. När du köper ett moderkort, veta exakt vad du behöver är avgörande, oavsett om det är två PCI-kortplatser, förmågan att hantera en high-end processor, eller en mycket RAM
  1.
  första steg innan faktiskt letar efter ett moderkort är att räkna ut vilken typ av dator du vill. Vill du ha en high-end gaming dator, ett företag, eller en casual familj använda datorn? Räkna med att spendera mest pengar på en speldator, men tänk på att köpa en förbyggda systemet är mycket mindre effektivt, och kommer att kosta mycket mer pengar, så, genom att köpa ett moderkort (och kanske dina andra delar ) separat, är mycket pengar sparas.
  2.
  RAM Support

  När du väljer ditt moderkort bör du överväga att alltid vilken typ och hur mycket RAM det stöder. Kort sagt är RAM (Random Access Memory) vad gör att datorn kan bearbeta information snabbt och effektivt. Om du har bestämt dig på att vara en gamer, ett moderkort som stödjer de senaste RAM räcker (för närvarande, skulle moderkortet måste stödja DDR3 RAM). Också ta hänsyn till hur mycket av dessa RAM valda moderkort stöder, till exempel, medan det kan stödja DDR3 RAM, kan det vara bara kunna hantera 2 GB av det, vilket är otillräckligt för många high-end system
  <. br> 3.
  processor stöd

  Nästa sak man måste tänka på är nivån på processorn moderkortet kan stödja. Det första steget gör detta till ett lite lättare, med tanke på att många moderkort som stödjer högre nivåer av RAM också komma med stöd för mer avancerade processorer. För majoriteten av tiden, behöver du inte ett moderkort som stödjer två olika processorer. Det är inte ekonomiskt, och få en dual-core (eller quad-core) processor skulle göra samma jobb för ett billigare pris. En mycket high-end gaming PC kan definitivt använda sig av en quad-core processor, men det är inte en nödvändighet, dual core vanligtvis kommer att göra jobbet. Varje dator som inte gör en massa tv-rendering kan, för det mesta, stick med budget-processorer, som kör så lågt som $ 40.

  Moderkort kommer bara att kunna köra AMD eller Intel processorer, så om du bestämmer dig för att få en som har stöd för två separata processorer, hålla detta i åtanke.
  4.
  PCI /E USB-portar

  Oavsett av vad man gör med sin dator, PCI, PCI-Express, och USB-portar är mycket bekväm (och ett par av dem är nödvändiga).

  PCI /E är jämförbar med en dators USB-portar i att många olika produkter utdata via dem. ) PCI-Express är särskilt fördelaktigt för media-datorer, de tillåter en bättre prestanda i ljudkort och video kort. PCI är den äldre versionen av PCI-E, och kommer så småningom vara föråldrade, men nu kommer det att få jobbet gjort för många vanliga användare hemdator. Antalet PCI /E och USB-platser kommer man att behöva på deras moderkort beror helt på vad datorn används till. Om du är en stor beundrare av grafikkort, ljudkort, trådlös mottagare, etc. , med några fler än nödvändigt slots rekommenderas.
  5.
  Delar

  Göra en del forskning för moderkortet du tänker köpa. Många moderkort beskrivningar säga något i stil med "hög kvalitet kondensatorer" eller på annat sätt, något annat sätt att låta köparen vet att delar inom moderkortet är av god kvalitet.

  Några bra moderkort tillverkare är Asus, Gigabyte, Intel och Tyan. Det finns utan tvekan många andra. Sök inte bara för dessa, det skulle vara en stor och onödig begränsning till dina val.
  6.
  Diverse

  A moderkort borde helt säkert stöd SATA II (-en form av plug i som används av de flesta hårddiskar).
  Ombord grafik och ljud är praktiskt när man bygger en dator för enkel användning, och inte planerar att stam det när det gäller video och ljud.
  Se till att moderkortet har tillräckligt med kylfläns så moderkortet inte överhettas inte (eller en fläkt /s monteras till styrelsen själv).

  När du hittar moderkortet som är rätt för dig, som inte drar sig att köpa det. Det finns tusentals olika specifikationer där ute, och alltid ett sätt att få exakt vad du behöver. -Den svåraste delen av frågan är egentligen veta vad du behöver

  tips och varningar


 • Omdömen är en mycket värdefull resurs när det gäller att köpa dator delar. Använda dem så mycket som möjligt.
 • Storleken på moderkortet är något att överväga, men när de bygger en dator från grunden, bör storleken av ärendet beror på storleken på ditt moderkort, inte tvärtom.

Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur man fixar locket öppna meddelandet på en Lexmark skrivare

Relaterade artiklar


 • Hur kan jag radera permanent filer från datorn?
 • hur man spelar ett mini DVD-RAM på datorn
 • hur man konfigurerar HP: s möjligheter att emachine
 • Bärbara vs konsumenten laptop
 • Felsökning skrivare i nätverksmiljö
 • Inaktivera knacka på pekplattan på en Acer Aspire One
 • skillnader i Intel-processorer
 • hur till återvinna mina filer från min hårddisk från en död dator
 • hur du redigerar Energialternativ på en Windows Vista laptop
 • hur man ändrar trådlösa adaptern på Acer Aspire One