Dator > hur man kan förstå villkoren när man köper en laptop / dator

 • hur man kan förstå villkoren när man köper en laptop / dator


 • Alla använder datorer nuförtiden. När du går in i en butik, är du bombarderas med så många olika alternativ. När du tittar igenom specifikationerna verkar inget av det att göra något meningsfullt. Du vet inte om det är vad du behöver eller ens vill ha.
  Med lite grundläggande kunskap bör du kunna berätta vad du får och om du verkligen behöver eller vill ha en dator med dessa specifikationer.
  1
  Monitor:. Detta är den diagonala avståndet från hörn till hörn. IE-En 30 tums bildskärm kommer att mäta 30 "diagonalt, men kommer enbart mäta 17" vänster till höger.
  Din genomsnittliga storlek laptop-skärmen är 15,4 ". Ju större du går, desto tyngre den bärbara datorn. Ju mindre du kommer, desto lättare och mer portabel laptop blir
  2
  HD-eller-hårddisk Kapacitet:. . Detta brukar mätas i GB (gigabyte) eller TB (terabyte) . Detta är det utrymme du behöver lagra filer, bilder och /eller i andra medier. Detta är också det utrymme du använder för att installera program. Vissa datorer levereras med mer än en hårddisk. dvs-En 500GB HD är mindre än en 1. 5TB HD
  3
  FSB-eller-Front-side bus hastighet, också BSB eller Baksida Busshastighet: Detta är hur snabbt data. . överföras via komponenterna i datorn. Detta mäts i MHz (Megahertz). Ju högre värde, desto snabbare överföring
  4
  minne, DDR2 SDRAM, RAM, SODIMM:. . Det kommer i huvudsak att avgöra hur många program du kan ha igång samtidigt. Detta mäts i MB (megabyte) och GB (gigabyte). IE-Om du har 512 MB SDRAM, som är mindre än 2 GB SDRAM.
  Alla datorer har program som körs hela tiden. Det är de små ikonerna du ser på det nedre högra hörnet på datorskärmen. Du kommer också att se program säga: "1 GB RAM krävs för att köra". Detta är vad de avser
  5
  LAN-kort, för anslutning till nätverk, 10/100/1000 Ethernet, Gigabit Ethernet:. . Detta är vad du behöver för att ansluta de flesta datorer till internet . (Om du inte har trådlöst, se steg 6). Den 10/100 Ethernet är standard. Den Gigabit kort eller 10/100/1000 Ethernet är högre änden och ger dig en snabbare dataöverföring. * Alla dataöverföringar är begränsade till den hastighet du köpt via din internetleverantör
  6
  trådlös anslutning. . Främst finns i bärbara datorer. Om du planerar att resa med din bärbara dator är det viktigt att se till att denna är försedd med maskinen.
  802. 11b /g är standard trådlösa kortet och den snabbaste.
  7.

  CDROM, CD-R, DVD-ROM, DVD u00B1 RW, DVD-RAM, DVD u00B1 R, Double Layer, LightScribe: Detta är beskrivningen av den typ av DVD /CD-enheten i maskinen. DVD-ROM och CDROM är skrivskyddade enheter, kan du inte bränna CD eller DVD i denna.
  Any-RW, Â u00B1 RW, Â u00B1 R eller-R innebär att denna enhet kommer att bränna en skiva. En som säger att DVD kommer att bränna både DVD-och CD-skivor. En som säger att CD kommer att bränna CD-skivor.
  Double Layer och Dual Layer är samma sak. Detta säger att du kan bränna en DVD 8. 75GB DVD.
  Lightscribe innebär att du kan laser en monoton bild på etikettsidan av skivan med enheten i maskinen.
  8.

  BD: Detta är en Blue-Ray Drive. Se steg 7 till förlängning beskrivningar
  9
  portar, USB 2. 0, PS /2, Ethernet, VGA 15-pin D-sub, DVI:. . USB är vad du använder för att ansluta de flesta hårdvaror. dvs-Digital kamera, skrivare, iPod, är Mouse osv
  PS /2 för att ansluta vissa typer av tangentbord och möss i
  Ethernet är att ansluta din internet-kabeln i
  VGA och /. . eller DVI är där du ansluter du skärmen i. (För bärbara datorer kan detta användas som en export till större skärmar för presentationer. )
  10
  Intel, AMD, Athlon, Celron, Turion. Dessa är de märken av processorer i maskinen. Processorn är den övergripande hastigheten som du kan fungera på datorn. Hur snabbt fönster öppna och stänga och hur fort du kan flytta runt i ett program. Detta mäts i GHz (gigahertz)
  någon processor som säger det är en "Core"-processor är mer kraftfull. En Core Duo blir dubbelt så snabb än en Core Solo.
  Någon processor utan "Core" etikett anses ingångsnivå. Detta kan vara bra för en e-post endast maskin
  11
  nVidia GeForce, ATI Mobility Radeon, Intel Graphics Media Accelerator:. . Detta är beskrivningen av den typ av grafikkort i maskinen.
  En "nVidiad" anses vara för spel online.
  ATI är din mid-grade, TV-mottagare (vissa modeller) typ av grafikkort.
  Intel Graphics Media Accelerator är din botten linjen grafikkortet.

  tips och varningar


 • Skriv ner vad du vill innan du går in i en butik. Tänk på vad du kommer främst att använda den för. IE-E-post, bilder, video, spel mm
 • Om du har tillgång till Internet kan du jämföra datorer sida vid sida innan du går ut för att handla.

Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur man besluta om en dator

Relaterade artiklar


 • Hur kopierar jag mina dokument till cd?
 • hur man får max prestanda på en pc
 • hur du ansluter skrivare till ett trådlöst notebook från en dator
 • hur man hittar en del för min Toshiba laptop
 • Hur lägger jag till en skrivare till en MacBook?
 • datorminne definierade
 • hur man ansluter en ny dator till ett gammalt övervaka
 • hur man kan bli av gamla datorskärmar
 • instruktioner för en bootbar USB
 • hur man installerar Sound Blaster