Dator > hur man installerar en topp fläkt på en PC

 • hur man installerar en topp fläkt på en PC


 • Många dator fall komma med ett område för att montera en topp fläkt i chassit för extra kylning. Om ditt ärende har en monteringsplatsen för en topp fläkt lägga till en enkel och snabb. I en artikel för PCtoday. com påpekar Chris Angelini ut att du kan förlänga livslängden på dina komponenter genom att lägga till strategiskt placerade fläktar till datorn. Lägga till en fläkt till toppen av ditt ärende ökar luftflödet inuti ditt ärende och håller dina komponenter svalare. Cooler komponenter fungerar bättre och är mindre stressade än samma komponenter i ett varmare fall.

  Du behöver:
  Skruvmejsel
  . Fläkt.


  1.
  Förbered då fläkten genom att besluta i vilken riktning du vill att fläkten direkt luft. Top fläktar kan användas för att dra in kall luft eller, mer vanligt, och tryck ut varm luft som stiger innanför ditt fall.
  2.
  Kontrollera fläktens ström kabel. De flesta fall fläktar använda en vanlig 4-pin ström anslutning från nätaggregatet eller den 3-poliga kontakten på moderkortet. Ha detta i åtanke när du köper fläkten som du vill lägga till i ditt fall.
  3.
  Stäng av datorn och koppla bort kablar från datorns baksida. Tryck på strömbrytaren några gånger för att släppa ut några elektriska laddningar att moderkortet eller nätaggregatet fortfarande kan hålla i sin elektriska komponenter.
  4.
  Ta bort skruvarna som håller datorns sidopanelen i plats. Många fall använda tumskruvar som du kan ta bort utan att använda en skruvmejsel. Dra sidopanelen bakåt och fäll upp för att ta bort den. Placera det säkert åt sidan för att hålla din arbetsplats stilrena.
  5.
  Kontrollera fastsättningen område där den övre fläkten ska monteras. Leta efter kablar eller komponenter som kan komma i konflikt med placeringen av fläkten. Innan du monterar en ny fläkt, alltid säker sladdar som kan fastna i fläktblad med buntband.
  6.
  Montera fläkten i skarvområdet på toppen av ditt fall. Använd skruvar som ingår i fläkten. Om fläkten ingår endast två skruvar, montera fläkten i motsatta hörn för att förhindra att fläkten från att ändra i chassit.
  7.
  Anslut fläkten strömkabel till elnätet eller moderkort, beroende på din fläkt typ. Säker väg fläktens strömkabel för att hindra den från att bli indragen i den övre fläkten eller andra fans i ditt fall. En snabbrörliga fan kan enkelt skära eller ståltrådar skada och förhindra en dator komponent från att arbeta.
  8.
  Sätt sidopanelen tillbaka till datorn och fäst den på plats med de borttagna skruvarna eller tumskruvarna. Fäst alla kablar till baksidan av din dator och slå ditt system på. Fläkten startar vrida när datorn är påslagen.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:Hur kan jag få en gratis dator från en återvinningsstation?

Relaterade artiklar


 • Avinstallera och installera om grafik pc drivrutiner
 • hur man reda på vilken typ av minne RAM jag har
 • hur man byter ut en Mac Book skärm
 • hur man ansluter en ny dator till ett gammalt övervaka
 • hur man kan förbättra trådlösa adaptrar
 • hur man hittar ett serienummer på en HP-dator
 • hur man rengör ett fet laptop tangentbord
 • hur man kan hoppa starta ett ATX-nätaggregat
 • hur man använder en mikrofon på en emachine dator
 • hur du ansluter SanDisk adapter till en dator