Dator > funktioner PC-tangentbord

 • funktioner PC-tangentbord


 • Tangentbordet i en persondator liknar tangentbordet på en traditionell skrivmaskin. . I skrivelsen knapparna är placerade i samma mönster, som gör en maskinskriverska att enkelt anpassa sig till datorns tangentbord. Men det finns ytterligare tangenterna på datorns tangentbord som ger specifika funktioner.

  QWERTY Keys

  Den del som innehåller samma tangenter som det vanliga tangentbordet kallas Sholes tangentbord, eller nycklar QWERTY. Sholes är i förhållande till uppfinnaren av tangentbordet och QWERTY gäller den översta raden av bokstäver av dessa tangenter. Deras funktion är att typspecifika bokstäver. Men de kan också användas som en genväg för att utföra ett kommando, när den trycks med en annan tangent. Till exempel i många applikationer att trycka in knappen med tangenten "P" är ett kortkommando.

  Funktionstangenter

  På översta raden av tangenter (numrerade från F1 till F12) innehåller funktionsknappar. Funktionen Varje knapp utför beror på vilket program som används. Trycka på en knapp medan du använder ett program kan utföra en funktion, men om samma nyckel trycks i ett annat program, kanske en helt annan funktion utföras. Innehöll också inom funktionstangenterna är Escape, som ligger längst till vänster i raden. Denna nyckel är märkt "Esc" och när man trycker (beroende på program) den avslutar eller avbryter ett kommando.

  Numeriskt tangentbord

  Det numeriska tangentbordet är beläget längst till höger på tangentbordet. Istället för att använda siffertangenterna längst upp i QWERTY-tangenterna för att mata in tal kan knappsatsen användas. Detta ger ett snabbt sätt för aktörerna datainmatning vill skriva siffror. Antalet lås måste vara på innan knapparna kan användas. Om det lämnas olåst, är de nycklar som används för navigering, för att flytta markören i dokumentet, enligt pilens riktning intryckt.

  Navigeringstangenter

  Om du använder det numeriska tangentbordet för att mata in siffror, avsnittet Navigering i tangentbordet används för att flytta markören runt i dokumentet. Dessa är de piltangenterna placerade till vänster om den numeriska knappsatsen. Dessa knappar låter användaren att flytta upp och ner på sidan eller till höger, vänster, upp eller ner.

  Särskilda knapparna

  Ligger på vardera sidan om QWERTY tangenterna är speciella använda nycklar. Tangenten Escape, som nämndes i avsnittet om funktionstangenterna, ibland betraktas som en särskild användning nyckel, i stället för en funktionstangent. Andra speciella använda knapparna omfattar Enter, Backspace, Tab, Skift, Kontroll, Alternativ, Antal Lock och Scroll Lock-tangenten. Enter används för att exekvera ett kommando eller gör en radmatning. Backstegstangenten bort tecknet till vänster om markören. När Skift-tangenten trycks ned med ett QWERTY bokstavstangent, denna skrivelse kommer att aktiveras eller gemener om kapitalet är låst. Kontroll och Alternate knapparna används för att utföra andra kommandon och genvägar när man trycker med andra tangenter, beroende på önskat kommando.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur man bygger en musik dator

Relaterade artiklar


 • datorminne definierade
 • hur du fyller bläckpatroner
 • hur man bygger ett torn datorväska
 • hur man uppgraderar en Pentium 3 processor till en Pentium 4 CPU
 • Hur man överför PC-komponenter till ett nytt torn
 • hur man hittar ett moderkort serienummer
 • vad som är bra quad core processorer?
 • hur man rengör de sektorer på min dator
 • hur du ansluter högtalare till din Sound Blaster Audigy
 • hur du lägger till en IDE-hårddisk till en sata setup