Dator > förteckning över datortillverkare

 • förteckning över datortillverkare


 • Tillkomsten av datorn har haft en enorm effekt på mänsklig aktivitet. Persondatorer har blivit en väsentlig del av arbetstiden, underhållning och utbildning. Internet har människor som är anslutna över hela världen och gett möjligheter för dem som aldrig fått det förut. Att köpa en dator är en stor köp, och du bör vara bekant med alla tillverkare och vad de erbjuder.

  Apple

  Apple är den mest populära och trendiga datortillverkaren idag. Deras datorer anses vara några av de mest kraftfulla och lättast att använda i världen. Företaget startades av Steve Jobs, Steve Wozniak och Ronald Wayne. I januari 2007 bytte de namn från Apple Computer, Inc. att Apple erbjuder Inc. Apple ett brett utbud av bärbara och stationära datorer. Äpplen billigaste laptop är MacBook, som börjar på $ 999. Det dyraste Apple laptop är i 17-tums MacBook Pro, som startar på $ 2. 499. IMac är företagets mest populära skrivbordet och är en allt-i-ett-design. Allt-i-ett innebär att skärmen och CPU finns i samma struktur. Mac Pro är Apples mest kraftfull stationär dator, och det är bara en CPU torn som kräver att köparen köper en bildskärm också.

  Dell

  Dell är ett populärt datortillverkare ur Texas. Företaget grundades 1984 av Michael Dell. Dell sysselsätter 76. 500 medarbetare världen över. Dell rankas som den 25: e största företaget på Fortune 500-listan. Precis som Apple, Dell erbjuder ett brett utbud av stationära och bärbara datorer. Även om de inte anses vara lika kraftfullt som Apple-datorer, de är klart mer ekonomisk. Dell bryter sina bärbara datorer i två kategorier, som kallas Inspiron och XPS. De Inspirons är mer ekonomiska och Inspiron 11z börjar på $ 459. XPS 16 är den mest populära och börjar på $ 1. 049. Skrivborden är uppdelad i tre kategorier: Inspiron, Studio och XPS. De Inspirons är det mest ekonomiska, studions är mitt i vägen och XPS's är den mest kraftfulla och dyra.

  Hewlett-Packard

  Hewlett-Packard är ofta kallas HP, och är världens största teknikföretag. De är baserade i Palo Alto, Kalifornien. HP säljer fler datorer i hela världen än någon annan tillverkare. William Hewlett och David Packard som grundade företaget 1935. HP klassar sina bärbara datorer som antingen vardags, ultraportabla, hög prestanda och hög slut. High-end bärbara HP-datorer är en del av deras avund linje, och anses vara i nivå med Apples bärbara datorer. Skrivborden kategoriseras på samma sätt, och HP erbjuder stationära datorer som startar på $ 299. HP är kända för sina bra priser, eftersom deras mest grundläggande high-end desktop börjar på $ 599.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur man ansluter en Acer laptop till en Optoma projektor

Relaterade artiklar


 • hur man hittar det grafikkretsen är i min laptop
 • Vad är byte & hertz?
 • Ta bort en dators hårddisk i XP
 • hur man ansluter en trådlös andra dator till en gateway modem
 • Lägga till en faxmodem till en ny dator
 • grunderna i datorn kablage
 • Hur man laddar ner böcker till en Kindle Secure Digital kort
 • hur du vänder displayen på en Dell-dator
 • hur du tvingar en pc att boota från en USB-enhet
 • hur man hittar datorer med platina delar