Dator > fördelarna med platta skärmar

 • fördelarna med platta skärmar


 • plattskärmar har blivit vardagsmat, men det var inte länge sedan som katodstrålerör (CRT) skärmar var normen. CRT fungerat väl i sin dag och var den enda typ av bildskärm finns i årtionden. Men platta skärmar är nu extremt billig och i stort sett dominerar marknaden. Plattskärmar vunnit fördel på CRT snabbt, och de gjorde det på grund av flera olika fördelar.

  Storlek

  CRT-skärmar är stor och otymplig. De komponenter inuti dem, inklusive ett vakuumrör och flera pistoler elektron, är skrymmande. CRT kräver också en mycket tjock och tung glasskiva. Plattskärmar flytande kristaller (LCD) teknik. De komponenter för vilka är mycket mindre jämfört med CRT. Som ett resultat, de flesta plattskärmar är mellan ett och två inches tjock. Även om detta mindre storlek inte direkt öka prestanda, men det utrymme att öka skrivbord, göra en platt-monitor mycket lättare att leva med. Storleken minskning av plattskärmar gör det också mycket lättare att använda flera bildskärmar. När du använder två CRT-skärmar kräver en stor mängd utrymme på skrivbordet, med två plattskärmar är inte svårt alls.

  Energieffektivitet

  plattskärmar använda små mängder av kraft. Detta beror på att LCD-teknik de använder består av en panel som lyses upp av en bakgrundsbelysning, vilket skapar en synlig bild. Bakgrundsbelysningen är vanligen någon form av lysrör eller, i mycket modern bildskärmar, en lysdiod. Båda metoderna kräver inte mycket ström. Resultatet är en minskad strömförbrukning på 50 till 80 procent mindre än en CRT-skärm. Detta är tillräckligt för att märkas på ett elräkningar om en bildskärm används ofta.

  Resolution

  skrymmande karaktär av CRT sätta gränser för den storlek som var praktiskt för CRT datorskärmar. Det är därför några CRT-skärmar över 21 inches någonsin såldes. Plattskärmar har inga sådana stora fråga att hantera dock och säljs i storlekar upp till 30 inches. Detta innebär att högre upplösningar finns tillgängliga på plattskärmar. Med en högre upplösning innebär mer tillgängligt utrymme för att arbeta med flera program och högre produktivitet. Medan vissa CRT-skärmar kan nå höga upplösningar gör den begränsning i den fysiska storleken på en CRT-skärm med hög upplösning svårt att använda. En upplösning på 1600x1200 på en 21-tums CRT, till exempel gör ikoner och text liten och svår att läsa. En 24-tums plattskärms-bildskärm med en upplösning på 1920x1080 är enklare att använda.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur du importerar musik från en iPod till en dator

Relaterade artiklar


 • hur du vill visa på både en laptop och en LCD-projektor
 • hur du ansluter mer än en hårddisk till en Compaq pc
 • hur man får Hulu till din iPod
 • Hur man laddar ner musik till en Kindle
 • hur man hittar bios version nummer på en dator
 • proton strålning effekter på halvledare
 • hur man byter strömförsörjningen till en IBM Thinkpad
 • Hur är POS-system skiljer sig från kassaapparater?
 • hur man ansluter en mikrofon på Skype
 • datorn tillgång till information