Dator > det bästa sättet att tysta en högljudd pc fläkt

 • det bästa sättet att tysta en högljudd pc fläkt


 • Även om det inte finns någon verklig botemedel för en högljudd bärbar dator fläkt, kan en högljudd fläkt på en stationär dator rättas. Överdriven fläktljudet är väldigt irriterande, särskilt när datorn används för njutning av musik och filmer. Medan en bullrig fläkt kan ofta vara ett tecken på allvarlig hårdvara problem som kan kräva en expert för att diagnostisera, kan du ta steg för att göra en bra fläkt tystare dig

  Byt Power Supply

  Om din lokala professionella PC-servicetekniker testar din strömförsörjning och hittar inget fel med det, kan du ersätta fortfarande att bullriga gamla fläkt med en nyare modell byggd för att köras praktiskt taget tyst. Thermalake, Coolermaster och Coolmax alla tillverka nätaggregat som ger betydligt mindre buller än vanliga lådor strömförsörjning. De flesta av dessa "tysta" nätaggregat kommer att producera mindre än 20 decibel av brus även under stunder av hög användning. Tjugo decibel motsvarar ljudet av en viskning eller en enda mygga.

  Byt ut CPU fläkt

  CPU fläktar är små fläktar monterade under början av processor chip och kylflänsen bas. När de åldras dessa små fläktar kan bli bullrigare, särskilt när påverkade av smuts och när plasten fläktbladen snedvrida med värme och börja skrapa sidorna på fläkthuset. Ersätta en äldre eller billigare CPU-fläkt med en bättre modell avsedd för tystare drift. Datordelar leverantörer erbjuder många modeller av tysta fläktar som inte bara kommer att minska buller, men ger bättre kylning till den värmekänsliga CPU. Testa om CPU-fläkten är den skyldige gör allt oväsen genom att tillfälligt koppla bort fläkten från moderkortet uttaget, som ersätter den sidoluckan, och starta om datorn. Obs: CPU-fläkt sensorn kan stänga ner datorn inom några sekunder att starta upp så lyssna "snabbt. "Om störande ljud försvinner, byt ut CPU-fläkten.

  Tillbaka Case Fan

  Många datorer har en bakre avgassystem fläkt konstruerat för att dra luft genom datorn fallet framifrån ventilerna och utvisa det ut på baksidan av Vid Dessa fläktar är ofta bullriga, särskilt på billigare stationära modeller Testa fläkt ljudnivån på samma sätt som CPU-fläkten. . Dra ur den och lyssna Du väsentligt kan minska ljudnivån antingen genom att ersätta fläkt med en. bättre, tystare modell, eller genom att installera speciella gummidämpare på befintlig fläkt. Dessa spjäll sköld fallet skruvarna från direkt kontakt med ärendet och eliminera vibrationer. Dessa fall fläkt spjäll eller packningar finns på de flesta datorbutiker utbud och är enkla att installera med en Phillips skruvmejsel.

  Computer Skåp

  Stationära datorer behovet av att andas frisk luft sval så det är aldrig lämpligt att kväva en dator inuti en trång databord skåp. Men om skåpet är mycket rymlig och är öppen på baksidan av disken, kan din dator möter inte mycket skada om lägga undan bakom detta stängda dörren för ljuddämpande syfte. Använd "valp" test för att avgöra om du försätter datorn inuti detta skåp är lämpligt: Om du tror att en levande valp kunde kvävas inne i skåpet efter en timme eller så, är chansen din dator kommer att drabbas också.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:Hur man väljer en dator att köra linux

Relaterade artiklar


 • hur man bygger en PC-system för ett litet företag
 • hur man bygger ett torn datorväska
 • Hur delar jag filer via USB-kabel & Windows XP?
 • hur man berättar hur mycket laddning en laptop batteri har
 • hur du ansluter en HDMI-dator till en HDMI övervaka
 • hur man öppnar en Compaq Presario till tjänsten moderkortet
 • hur man kan få en Cruzer på en Mac
 • hur du extraherar filer från döda bärbara datorer
 • hur man skriver på ett SD-minneskort
 • hur man kan återställa en Toshiba-dator till fabriksinställningar