Dator > Vad gör jag om en Canon-skrivare inte kommer att installera eller skriva ut?

 • Vad gör jag om en Canon-skrivare inte kommer att installera eller skriva ut?


 • Lite är mer frustrerande än att köpa en ny skrivare och att inte kunna installera det på rätt sätt. Det enda som är värre är klar med ett dokument och klicka på "Skriv ut" bara för att mötas med tystnad eller ett blinkande gult ljus. Canon-skrivare är bland de mest användarvänliga konsument-grade skrivare

  Om Installationen misslyckas

  Om du har problem med att installera din Canon-skrivare, minns du bör ha installerat programmet som följde med skrivaren innan du försökte ansluta skrivaren till din dator. Om du redan har kört installationsskivan, bör du gå tillbaka dina steg. Titta på din bruksanvisning och använd diagrammet i början för att kontrollera anslutningen från skrivaren till datorn. Kontrollera att strömsladden är korrekt ansluten. Välj ut funktionen från rullgardinsmenyn (eller "Control P"). Se om datorn känner igen skrivaren.

  Om skrivaren fortfarande inte ser skrivaren, installera om drivrutinen från cd-skivan. När datorn känner av skivan, klicka på CD-ikonen. När filen öppnas, klicka på "Installera programvara" och klicka sedan på knappen "Start" på nästa skärm som visas. Om du inte har CD kan du hämta drivrutinen från Canons webbplats. Du kanske upptäcker att det finns en nyare drivrutin för skrivaren modell än den som kom på CD-skivan. Om så är fallet, ladda ner och installera drivrutinen som matchar din datormodell och operativsystem. För att få ladda ner, gå till Canons webbplats och välj "Hämta /Driver" från under Support-menyn.

  Installationsproblem

  Om du har uppgraderat din Mac till Snow Leopard, kanske du har problem med att installera även om du har laddat ner rätt drivrutin. För att lösa problemet, först montera skivavbilden. Kopiera installationspaketet på skrivbordet och sedan kontroll-klicka på förpackningen och välj "Visa paketets innehåll". Gå till "Contents /Resources" och ta bort filen "InstallationCheck. " Nu dubbelklickar du på paketet och installera drivrutinerna normalt; Canon-skrivare bör nu fungera. Om datorn inte känner igen skrivaren först, starta om din Mac med Canon-skrivaren påslagen och skrivaren ansluten till datorn.

  Det finns några kända problem mellan Vista och Canon-skrivare, men de flesta av dem kan lösas genom att ladda ner och installera den senaste drivrutinen.

  utskriftsproblem

  Det vanligaste problemet med Canon-skrivaren är ett pappersstopp, vilket kommer att medföra att skrivaren ska svara. Öppna skrivarens lucka och ta bort papper som fastnat. Koppla bort skrivaren från datorn och vänta i 10 sekunder innan du kopplar tillbaka i. Om stoppet rensas och skrivaren fortfarande inte skriver ut, se om finns det en knapp på din Canon modell för att skriva ut testsida. Om testsidan skrivs ut ligger problemet troligen i din anslutning.

  Om sidorna skrivs ut dåligt, bör du först använda skrivarens rengöring nytta. På en Mac är detta finns antingen som en Dashboard-widget eller gå till Program> Verktyg. Klicka på "Skrivare väljare. " När dialogrutan visas väljer "Clean skrivhuvuden"-ikonen. Efter varje rengöring, kommer skrivaren skriva ut en testsida.

  På en dator går du till Start> Kontrollpanelen> Skrivare och annan maskinvara. Följ instruktionerna för rengöring. Var medveten om att städning använder mycket bläck.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:Hur du använder HP Premium film Inkjet-OH

Relaterade artiklar


 • skillnaderna mellan DVD-R & DVD + R
 • felsökning av en Dell-projektor och Acer laptop-anslutning
 • hur man bygger en PC-system för ett litet företag
 • Ta bort en dators hårddisk i XP
 • Hur kan jag hämta en Internet drivrutin när jag inte kan ansluta till Internet?
 • hur du ansluter mer än en hårddisk till en Compaq pc
 • Hur du tar bilder från datorn och visa dem på en TV
 • hur man ansluter HP LaserJet 4 plus med en USB-
 • hur man använder min tv som skärm & titta på filmer på nätet
 • hur du formaterar en Seagate extern hårddisk på en Mac