Dator > Hur kopierar jag mina dokument till cd?

 • Hur kopierar jag mina dokument till cd?


 • Vi lagrar allt färre filer på cd och dvd och fler av dem online eller på flash-enheter, men det betyder inte att cd-skivor är inte användbara. De kan hjälpa lagra video, bilder familj och andra stora filer, utan tar upp plats på hårddiskar. CD-skivor är lätta att transportera och inte alltför skrymmande. Kopiera dina filer till CD är relativt enkelt och ett bra sätt att göra backup i händelse av hårddiskfel

  Utrustning

  för att kopiera dina dokument till cd, måste du ha ett skrivbar CD-eller CD /DVD-enhet, plus rätt media. Vissa skivor kan skrivas igen efter första gången och kallas CD-RW. Vanliga CD-skivor kan bara ha filer kopieras till dem en gång. CD-RW-media är dyrare. Skriva filer till DVD är mycket som att skriva till CD, men skivorna rymmer mer information. De fungerar bara i en DVD-enhet, dock.

  Du behöver även ett program för att skriva till enheten. Många operativsystem levereras med förinstallerade en, eller du kan få en med din cd-brännare. Roxio, Nero, Alcohol 120% o Clone CD är populära kommersiella alternativ. Brasero, Burn, cdrtools och CDBurner XP Pro är exempel på fri programvara. Vissa kommersiella CD-bränning finns även i gratis versioner med färre funktioner. Ta dig tid att leta upp funktioner för program du tänker använda för att avgöra vilka som är rätt för dig.

  Kopiera filer

  Om du vill kopiera filer till hårddisken, sätter in en tom CD-skiva i rätt enhet. Din CD skriva programvara kan inledas så snart som datorn känner av enheten, eller så kanske du måste starta det på egen hand. Många program kan du dra och släppa filer från ditt system webbläsare på destination CD. Andra kräver att du lägger till filer från en lista. En vanlig användbar funktion för människor som vill att kopiera befintliga skivor är förmågan att "klon" av innehållet i en cd till en annan.

  De flesta program kommer att testa CD innan du kopierar, samla upp filerna. De skriver att skivan bara när de har sett till att allt är i ordning. Själva processen för att kopiera dina dokument till skivan kan ta 30 minuter. När processen är klar kommer CD-enheten matar ut den färdiga skivan och du kan märka det.

  Märkning

  Använd vattentät permanenta märkpennor att märka CD-skivor, eller välj utskrivbara papper etiketter för ett mer attraktivt utseende. Några speciella CD-brännare, när den används med rätt media, kan skriva ut en enkel bild direkt på skivans yta.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur du justerar se på min Dell platt bildskärm

Relaterade artiklar


 • hur ta reda på din bildskärm specifikationer
 • instruktioner för att bygga en dator
 • hur man rengör ett fet laptop tangentbord
 • define fabriken renoverade
 • hur till stryka hp genvägar skrivare skrivbordet
 • hur man ändrar fläktens hastighet på en dator
 • datorn tillgång till information
 • vad är filändelsen. ldt?
 • hur man fixar ljudet på en PC
 • hur du ansluter mer än en hårddisk till en Compaq pc