Dator > Hur kan jag få en gratis dator från en återvinningsstation?

 • Hur kan jag få en gratis dator från en återvinningsstation?


 • Som den gröna revolutionen fortsätter att expandera till alla områden av det amerikanska livet, återanvändning av gamla datorer är en växande trend. Det finns tusentals lokala organisationer och ideella grupper nu engagerade i återvinning oönskade dator torn, bildskärmar och kringutrustning och ge dem en potentiell andra, nyttjandeperiod. Många av dessa program distribuera återvunna datorer gratis eller till låg kostnad

  Hitta en nära dig

  De flesta kommuner i dag har minst en organisation med dator återvinning. Om en webbsökning inte ger den information du letar efter, kontakta din lokala regeringskontor, ekologi centra åtgärder, lokala universitet gröna grupper eller en lokal Habitat for Humanity gren. Ring lokala butiker dator reparation och. De har ofta äldre, övergivna maskiner tillgängliga

  typer av datorer tillgängligt

  Eftersom marknaden för begagnade datorer är mättad med maskiner och nya maskiner är så billiga, många husägare och företag finner att sälja sina föråldrade datorer inte längre är lika lukrativ eller kostnadseffektivt som det brukade vara. Eftersom dumpning gamla datorer är inte miljövänligt, donera dem till en återvinningscentral blir mer politiskt korrekta alternativet. De typer av datorer tillgängliga på återvinningscentralerna kommer därför att variera mellan många mycket gamla Pentium II och Pentium III stationära datorer och några anständiga men äldre Pentium IV datorer. Många av de äldsta datorerna kommer att sakna Ethernet-kort och USB-portar och många kommer inte att innehålla en hårddisk eftersom de har tagits bort av säkerhetsskäl. Eftersom Microsoft inte ännu har licensavtal med mest återvinningscentraler, har de flesta donerade datorer inte ett operativsystem installerat. När ett OS är närvarande, det oftast Win98 eller Win2000, varav ingen behöver inte godkännas. Nästan alla återvinningscentraler har ett överflöd av gamla 15-tums och 17-tums CRT-skärmar och många äldre bläckstråleskrivare. Tangentbord och möss (utan rullningshjul) är också i överflöd på de flesta centra.

  Få en gratis Rigg

  Några återvinningsprogram distribuera komplett dator riggar --- tornet, CRT-skärm, tangentbord, mus och bläckstråle skrivare --- utan kostnad. Vissa program kräver registrering och bevisen för behov, baserat på inkomst och andra faktorer. Övriga återvinningscentraler kräva av mottagare att göra frivilligt arbete under några timmar i utbyte mot att erhålla gratis datorutrustning. Några program kan ta ut en liten avgift för att hjälpa kostnader täcka administration för programmet. Men eftersom så många återvinningscentraler upplever en förbryllande brist på efterfrågan på dessa äldre maskiner, är många gånger avgifter och andra restriktioner avskaffas till förmån för en allvarlig mottagare som vill minska lagret inventering av en dator.

  Lägre förväntningar

  Du kommer sällan få en P4-växlad dator med "alla klockor och visselpipor," en hårddisk större än 10 spelningar och WinXP installerat. De flesta gratis återvunna datorer är "brukbart," bra för enkla spel och ordbehandling och anslutning till Internet via ett uppringt modem. Men för många användare, är något bättre än ingenting. Det kan också vara möjligt att uppgradera en återvunnen dator för lite investeringar över tiden.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:online-säkerhet kamera installation

Relaterade artiklar


 • hur man bygger en pc speldator
 • Anvisningar för skanning och konvertering till Word-dokument
 • utrustning som används för att bygga en dator
 • hur du vänder displayen på en Dell-dator
 • hur man ansluter ett öppet högtalarsystem till en dator
 • hur man emulera en HP-skrivare
 • hur man uppgraderar en Pentium 3 processor till en Pentium 4 CPU
 • hur man driver format tumme
 • hur du ställer in två skrivbordet datorer i ett rum
 • Skillnaden mellan usb kabel och USB till seriell kabel