Dator > kretskort epoxi avlägsnande

 • kretskort epoxi avlägsnande


 • När du arbetar med kretskort, kommer du antagligen att ofta stöter områden som täcks av tunga epoxi. Detta installerats av tillverkaren att säkert inlägga vissa känsliga delar, såsom chips eller motstånd, som inte är tänkta att ändras eller hanteras lätt. Men om du är ute efter att göra några ändringar eller korrigeringar till en kretskort, kanske du behöver bara ta bort denna epoxi för att få till vad som finns under den. Det finns flera metoder som du kan försöka åstadkomma detta

  Värme

  Beroende på vilken typ av epoxi som används, kanske du upptäcker att värmen kan lätt hjälpa ta bort den. Många former av ren epoxi är utformade för att mjuka upp under extremt hög direkt värme. Detta betyder att du inte kommer att kunna helt enkelt ta en hårfön på kretskortet för att få epoxin av. Dessutom måste du vara noga med att inte överhettas resten av det omgivande området på kretskortet, som ni kunde riskera att skada utsatta detaljer. Istället behöver du hitta en värmepistol. Hetluftspistoler är i huvudsak extremt kraftfulla slag-torkar i en mindre förpackning. De blast värme i ett koncentrerat område, och det bästa hetluftspistoler har temperaturinställningar som sträcker sig långt över vad du skulle behöva på epoxi. De finns på de vanligaste järnaffärer, och in-nivå modellerna är relativt billiga. De flesta epoxi kan mjukas upp med ca 200 grader Fahrenheit av värme, så det finns ingen anledning att få en pistol som når långt över det. Koncentrera värmen direkt på epoxi, se till att inte avvika alltför långt borta det på resten av kretskortet. Använd en liten brukskniv att regelbundet skrapa på epoxi så du värmer den. Så småningom börjar mjukna, och du kommer att kunna skrapa försiktigt det är gratis lite i taget. Detta kan vara väldigt seg, eftersom epoxi som används är ofta extremt tålig och stark. Torka bort överflödigt lim från kniven på en butik trasa så det inte åter torr eller falla på andra delar av kretskortet. När du börjar göra framsteg, se till att inte skrapa för hårt eller för djupt in i komponenterna dolda undertill.

  Multiverktyg

  Om du är säker på din förmåga att hantera ett skärande verktyg så nära känsliga komponenter eller om epoxin området i fråga är ganska stort, kan du överväga att använda en liten router eller Dremel-stil roterande verktyg. I sin torkad form har epoxi konsekvens och beteende hårdplast. Detta gör den idealisk för kapning och slipning bort med en router. Tyvärr på kretskort, är en standard stor router uteslutet. Istället behöver du en liten handhållen roterande filar med en liten bifogad skära lite. Dessa är vanligen görs för efterbehandling små detaljerade områden på träslöjd och liknande, men på grund av deras storlek och styrbarhet de är också idealiska för att avlägsna epoxi i små delar av ett kretskort. Långsamt slipa på epoxi från toppen och nedåt. Sluta varje gång ett tag att rensa bort eventuellt skräp eller kvarvarande damm, och alltid hålla ett vakande öga så att du inte av misstag slipa till komponenter under epoxi. Eftersom routern gör det så lätt att av misstag skära igenom dessa komponenter kan det vara en bra idé att bara slipa bort det mesta av epoxi från toppen och sedan använda värme för att ta bort resten med en liten brukskniv.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur du ansluter till min dator på distans

Relaterade artiklar


 • hur man konfigurerar min dator tillbaka till ringa upp från DSL
 • hur du formaterar USB-enhet för Mac & PC
 • Hur får man en prototyp pcb
 • hur man hittar modellnumret på enheter på en dator
 • hur man byter ett nätaggregat i en Dell-dator
 • det bästa sättet att rengöra musen för datorn
 • hur man skapar en ny partition för fri agent
 • hur man rengör min Mac mini
 • hur man använder en parallell usb adapter med Windows XP
 • hur man byter ett moderkort utan xp installera