Dator > instruktioner för att bygga en dator

 • instruktioner för att bygga en dator


 • Med så många färdiga datorer tillgängliga, varför skulle någon vilja bygga en? Det enkla svaret är kontroll. När du bygger din egen dator, har du fullständig kontroll över vilka delar du installera och, lika viktigt, vilka delar du lämnar ut. Du köper bara det du behöver . . . och du väljer vilket märke du använder och hur dyrt det är. För vissa människor, bygga din egen dator är det enda sättet att gå

  Du behöver:. .
  Kryssmejsel
  Mid-till stora låda.
  AMD X2 kompatibel moderkort.

  Basic Box

  Eftersom så många användare väljer att bygga sina egna datorer, många delar leverantörer göra processen enklare genom att skapa grundläggande monteringssatser. Dessa paket kan innehålla så lite som ett moderkort och ett ärende, eller ett komplett system med på förhand utvalda delar. Självklart, om ingen av dessa passar dig, kan du välja de delar som från början

  De flesta moderkort. -Den grundläggande komponenten i systemet, där processorn är installerat-kommer med ett chipset som ger de flesta av de grundläggande funktionalitet en dator behöver. Hamnar, t. ex. för USB-och Ethernet-anslutningar, i allmänhet inbyggd. Om din dator inte har särskilda behov, kan ditt moderkort behöver inte mer än en CPU, till viss RAM, en hårddisk och en CD /DVD-enhet vara igång. Om du behöver speciella funktioner, t. ex. ett snabbare grafikkort kan du köpa den komponenten och installera det på moderkortet.

  Välj ditt fall baserat på storleken på ditt moderkort och hur många extra bitar, t. ex. som kort och enheter behöver dig. Ju mer extra komponenter du installerar, desto högre blir fallet och nätaggregat kommer att behöva.

  Komponenter

  Din huvudsakliga guide till att välja komponenter är hur mycket hastighet du behöver. Ur användarens perspektiv, hastighet och kraft att fastställa kostnaden för ditt system. Dyrare processorer flytta mer information snabbare, dyrare RAM och hårddiskar tillgång till mer utrymme snabbare, och dyrare grafikkort och CD /DVD-enheter tar emot och produktion mer data snabbare. Du kan köpa kort och komponenter som kommer att förlänga eller byta ut funktionalitet som redan finns på ditt moderkort. Till exempel kan du köpa kort som ger extra USB-portar eller grafikkort med möjlighet att köra mycket större skärmar än normalt.

  Du kan bestämma vilka komponenter du behöver genom att analysera det avsedda ändamålet med din dator, och genom att bläddra i dator-byggnaden guider vid de platser som del leverantör. De kommer att ge riktlinjer om vilka komponenter som kommer och inte kommer att arbeta tillsammans, så du kan fatta välgrundade beslut.

  Kringutrustning

  Den utrustning som du tänker ansluta till din dator kommer att påverka din komponent val. Du kommer naturligtvis behöver en bildskärm, ett tangentbord och en mus, och troligen en skrivare och modem. Men bortom dessa grunderna, hittar du många andra möjligheter. Skannrar, kameror, mikrofoner, musik tangentbord, DVR-mottagare, även startkopplare efter saker som teleskopen kan köpas och installeras, dessa tillbehör kommer att avgöra vilka komponenter som systemet kräver. Du kommer att upptäcka att du enkelt kan bygga en dator som utför nästan alla jobb du har i åtanke.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:Skillnaden mellan inkrementella och differentiella backuper

Relaterade artiklar


 • vad är filändelsen. ldt?
 • Lägga till skrivare i Citrix
 • hur du redigerar Energialternativ på en Windows Vista laptop
 • hur man hittar en IP-adress från en arbetsgrupp pc
 • hur id bärbara datorer
 • hur man väljer den bästa gaming grafikkort
 • DVD-bränning metoder
 • hur man överklockar en AMD-processor Athlon XP
 • hur man kan få en gammal laptop hårddisk om den bärbara datorn startar inte upp
 • hur man gör en ny dator med ett gammalt moderkort