Dator > hur man byter cpu fläkten på en gateway

 • hur man byter cpu fläkten på en gateway


 • Processor fläkt installationen är en integrerad del av kylsystemet i Gateway-datorer. Att upprätthålla en låg kärntemperatur är avgörande för säkerhet och prestanda i ditt system. Underlåtenhet att montera din PCU fan rätt sätt kan leda till överhettning och skada på din processor. Men frukta inte, genom att följa dessa flera enkla instruktioner kommer du att installera din nya CPU-fläkten säkert

  Du behöver:. .
  Gatewaydatorn
  CPU-fläkten.
  Moderkort.
  Termisk pasta.

  Fans kräver termisk pasta


  1.
  Stäng av datorn, koppla in strömsladden och öppna upp ditt fall.
  2.
  Leta reda på CPU-fläkten (det är den stora fläkten i mitten av moderkortet ) och ta bort den. Om du har problem med att ta bort din gamla fläkt, hänvisning ditt moderkorts instruktionsboken för att hitta rätt förfarande.
  3.
  Ta bort fläkten från sin kartong och bekräfta det kräver termisk pasta. Termisk pasta fungerar som både en buffert och ett bindemedel för din processor och dina beundrare.
  4.
  Öppna upp ditt termisk pasta flaskan och placera en liten mängd pasta på mitten av din processor.
  5.
  Undersök din processor och du bör se en pil nära en av dess hörn. Din kylfläkten bör också ha en pil eller liknande markör. Anpassa dessa två markörer vid installation av din nya fläkt.
  6.
  Läs din fan användarhandbok för anvisningar om skärpa din fläkt för din processor. Underlåtenhet att strama åt i föreskriven ordning kan leda till en fläkt som lös och inte kyla till sin maximala potential. De flesta fläktar har en viss ordning i vilken skruvar eller konsoler måste skärpas.

  Installera en fläkt som inte kräver termisk pasta


  1.
  Stäng datorn, koppla in strömsladden och öppna upp ditt fall.

  2.
  Ta bort fläkten från boxen och bekräfta det krävs inte termisk pasta.
  3.
  Titta på din processor och (som i steg 5 i avsnitt 1 ovan) bör du se en pil eller en liknande markör nära en av dess hörn. Din kylfläkten bör också ha en pil eller liknande markör. Anpassa dessa två markörer vid installationen av fläkten.
  4.
  Läs din fan användarhandbok för anvisningar om skärpa din fläkt för din processor. Som nämnts i steg 6 i paragraf 1 ovan, bristande skärpa i föreskriven ordning kan leda till en fläkt som lös och inte kyla till sin maximala potential. De flesta fläktar har en viss ordning i vilken skruvar eller konsoler måste skärpas.

  Tips och varningar


 • När du lägger termisk pasta till din processor, se till att du tillämpa det i exakt mitt på processorn. Detta kommer att säkerställa att den sprider sig jämnt.

Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:skillnader i Intel-processorer

Relaterade artiklar


 • Hur får jag min laptop skärm för att visa på min laptop och en fjärrskärm?
 • Hur kan jag radera permanent filer från datorn?
 • hur till göra min HP allt-i-ett-skrivare fungerar med Windows Vista
 • hur man skapar en ny partition för fri agent
 • hur du ansluter din stereo till din PC eller laptop
 • hur man byter laptop lcd CCFL-bakgrundsbelysning lampa
 • Hur konvertera ata ide kablar till USB-kablar
 • hur koppla in min bärbara dator till min TV
 • Hur du ser på Live-nätverket TV på din dator
 • hur du bläddrar med en laptop tangentbord