Dator > hur du formaterar en Seagate extern hårddisk på en Mac

 • hur du formaterar en Seagate extern hårddisk på en Mac


 • När du får den nya Seagate externa hårddisk hemma och koppla in den i din Apple Macintosh-dator, kommer den nya hårddisken ikon visas på skrivbordet. Men låt inte det lura dig. Även om du kan omedelbart börja spara datafiler till hårddisken, inte. Generellt är externa hårddiskar formaterade på fabriken för Windows-baserade datorns operativsystem, inte det hierarkiska filsystemet för Mac

  Du behöver:.
  Apple Macintosh-dator
  . Seagate extern hårddisk.
  USB-eller Firewire-anslutning kabel.
  Seagate strömkabel.
  Disk Utility.


  1.
  Sätt upp Seagate externa hårddisken i närheten av din Apple Macintosh-dator och koppla in USB-eller Firewire-kabeln från hårddisken till Mac-ingång . De flesta externa hårddiskar kommer nu med USB-anslutning, men en del fortfarande använda Firewire, så det är viktigt att veta vilken du behöver. Några Macbooks, till exempel, har eliminerat Firewire-port, så att få en Firewire hårddisk kommer inte fungera för dig. Fördelen med Firewire är dock att du kan kedjekoppla Firewire-enheter flera gånger. Du måste ha ett separat USB-port --- eller använda en hubb --- för varje USB-enhet.
  2.
  Sätt i Seagates nätsladden och vänta på den nya hårddiskens ikonen ska visas på skrivbordet. Det kan kallas "Untitled" eller "Seagate" eller någon annan variant. Oroa dig inte för att ändra namnet nu. Du kan göra att när du formaterar hårddisken.
  3.
  Gå till Mac mappen Verktyg. Det kommer att vara placerad i mappen Program på datorns interna hårddisk. I mappen Verktygsprogram, hitta Skivverktyg och dubbelklicka på den. Detta kommer att öppna en dialogruta där du kan utföra underhåll på hårddiskar, byta namn på dem, återställa data och formatera hårddiskar.
  4.
  Välj den nya hårddisken i Skivverktyg vänstra sidofältet. När du gör detta, kommer fönstret till höger ha flera alternativknappar i toppen: "Första hjälpen", "Radera", "RAID" och "Återställ". Den du vill ha är "Radera". Detta kommer att ändra uppfattning i fönstret under knapparna till "Radera" information.
  5.
  Välj "Mac Extended OS (journalförd)" till höger om "Volume Format. "Skriv sedan det namn du vill att volymen på den nya hårddisken att ha i rutan till höger om" Namn ".
  6.
  Klicka på" Radera "knappen längst ner höger. En dialogruta visas som frågar dig om du är säker på du vill radera alla data på den nya hårddisken. Om du har valt rätt hårddisk, klicka på "Radera" i popup. Eftersom det inte finns data till radera utom tidigare formatering processen bara ska ta några minuter.

  tips och varningar


 • Se till att du har valt rätt hårddisk i Skivverktyg innan den godkände utplåning av disken. Annars kan du radera data från en annan hårddisk.

Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur du formaterar en lokal hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter högtalare till din Sound Blaster Audigy
 • verksamhet för återvinning datordelar
 • hur du ansluter din stereo till din PC eller laptop
 • Hur konvertera s-video till VGA
 • Vad är inkrementella backuper?
 • hur man gör ett headset ur en gammal mic & högtalare
 • tips på bärbara datorer i klassrummet
 • hur du ansluter skrivare via en router
 • hur man ansluter en trådlös andra dator till en gateway modem
 • utrustning som används för att bygga en dator