Dator > hur du extraherar filer från döda bärbara datorer

 • hur du extraherar filer från döda bärbara datorer


 • De flesta bärbara datorer är utformade för att användas under ett brett spektrum av miljöförhållanden och de är optimerade för maximal bärbarhet, vilket innebär att de är små, lätta och hållbara. Men även med en försiktig användning och regelbundet underhåll är det möjligt för en bärbar maskinvarukomponent (t. ex. bärbara fläkt, moderkort, nätaggregat) för att misslyckas så fullständigt (råka tappa den, krossad, blötlagda eller överhettade) som du inte kan starta upp den bärbara datorn alls . En död laptop betyder inte alltid dina data går förlorad. Om hårdvarufel är inte i den bärbara datorns hårddisk, kan det fortfarande vara möjligt för dig att återställa data filer från enheten och återställa dem på annat håll.

  Du behöver:
  Computer Toolkit
  . Anti-statiskt armband.
  Laptop service reparationshandbok.
  2.
  5 tums enhet extern USB-låda (IDE-ATA eller SATA-typ) kit.

  Professional Data Recovery


  1.
  Kontakta en lokal dator reparation butik som specialiserat sig på laptop data recovery eller sök på nätet för en professionell Data Recovery Service, beskriv din bärbara problem till verkstaden och identifiera de data du vill återställa.
  2.
  Packa bärbar dator i sitt skyddsfodral tillsammans med strömförsörjningen och batteriet och ta den bärbara datorn till den valda Data Recovery Service center.
  3.
  Godkänn diagnos och reparation kostnadsberäkningar. Var beredd på att vänta flera dagar för servicecentret att kontakta dig, eftersom de flesta är extremt upptagen med flera reparationer för många kunder. De flesta servicecenter kommer att återställa dina data till media som du väljer (t. ex. skivor, hårddiskar eller minnen).
  4.
  Betala det resterande avgifter för dataåterställning och hämta ditt bärbar dator och återskapade data.
  5.
  använda medierna för att kopiera dina återskapade data på en fungerande dator.

  dataåterställning från USB Drive Enclosure


  1.
  igenom och följ den bärbara tillverkarens tjänst bruksanvisningen för att ta bort hårddisken från dess plats. Ta bort bärbara hårddiskar normalt inte kräver full isärtagning av den bärbara datorn, men hårddisken anslutningspunkter och tillträde till det varierar från modell till modell. Om du inte har den bärbara datorn servicebok kan du begära en från tillverkarens webbplats eller tekniska supportcenter.
  2.
  Titta på tillverkaren etiketter på den borttagna hårddisken för att identifiera sina anslutningstyp (ATA eller SATA). Detta kommer att märkas tydligt på toppen av hårddisken.
  3.
  Köp en extern hårddisk låda för rätt hårddisk typ och storlek. Normalt kommer inneslutningen komma med de nödvändiga kablarna.
  4.
  Skruva och öppna höljet fallet och montera hårddisken stiften i kortplatsen (facket är lödas till inneslutningen processorn ombord).
  5.
  Stäng den externa enheten höljet och skruva ihop det igen.
  6.
  Anslut den mindre änden av kabeln ( USB mini-B) i den externa enheten kammaren och andra änden (USB A) till en ledig USB-port på en fungerande dator. Datorn kommer att leverera ström till extern hårddisk låda och automatiskt känna igen din laptop köra som en extern USB-enhet.
  7.
  Kopiera eller flytta alla data som du vill återhämta sig från den bärbara datorn kör på fungerande dator.

  tips och varningar


 • Professionella datatjänster återhämtning bas ofta sina avgifter på mängden data som skall återställas. Du kommer att spara pengar om du begränsar återvinning till bara data, snarare än hela innehållet på hårddisken.
 • Även om du kan flytta användarinställningar filer från extern hårddisk för att behålla dina program inställningar bör du flytta aldrig system eller program filer från den bärbara datorn hårddisken till andra datorer. Sådana åtgärder kan störa datorns funktion eller rent av kan göra datorn obrukbar.

Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur man ansluter en Smartboard till en stationär

Relaterade artiklar


 • hur man kan räkna ut hur mycket minne för att köpa till min dator
 • hur du ställer in en USB till en seriell 9 pin adapter på Vista
 • Hur är bärbara & stationära datorer liknande?
 • instruktioner för att bygga en dator
 • hur du aktiverar en leverans datorkraft
 • hur man ansluter en Smartboard till en stationär
 • hur du ansluter en HDMI-dator till en HDMI övervaka
 • Centrino information
 • hur du tar bort offline skrivare
 • hur man rengör ett fet laptop tangentbord