Dator > hjälp med felsökning en Mac G3 omstart

 • hjälp med felsökning en Mac G3 omstart


 • Medan de inte längre tillverkas, många människor älskar fortfarande sin Apple Macintosh G3-datorer. Den första G3 Mac var Powerbook G3 även känd som Kanga. Denna bärbara dator hade ett kort liv --- bara sex månader innan det ersattes av Powerbook G3 Wallstreet --- men man införde PowerPC 750-processor. Samma processor infördes i stationära Mac-datorer en vecka senare med Power Macintosh G3/233. Många människor och vissa företag använder fortfarande dem

  Basics

  Det finns ett antal frågor som kan orsaka en Mac inte starta om. De kan vara så enkelt som damm eller annat skräp på den slumpmässiga marker access memory på en hårddisk krasch till ett avbrott i kraft någonstans. Det är bäst att prova de enklaste saker först för att undvika att behöva ta datorn isär om du inte behöver göra det. Sätt ditt system skiva eller en annan startskiva såsom Norton Disk Doctor's Emergency skiva i CD-enheten. Om datorn inte startar så att du kan sätta in skivan, få en stor gem, räta ut ena änden och sätt in det i det lilla hålet i närheten av CD-luckan. Tryck in och dörren ska öppna. Sätt i skivan i facket, stänga den, tryck sedan på strömbrytaren samtidigt som "C" på tangentbordet. Detta bör göra datorn starta från cd i stället för hårddisken. Du kan sedan köra diagnostik ta reda på vad som är fel med datorn.

  RAM

  Om mjukvarulösning misslyckas, är det dags att öppna din G3 Mac kropp och börja leta efter problem där. Det finns en mängd olika G3 Mac-datorer, så du kan behöva särskilda skruvmejslar på din modell. Få en elektronik som reparera verktyg. Detta kommer att få försänkta, att Phillips och Torx skruvmejslar i olika storlekar hjälpa dig att få tillgång till. När du öppnar datorn, torka bort RAM-kretsar. RAM-chips är gröna med svarta rektanglar och fina kretsar guld på dem. De kommer att hållas i av klipp. Dra både klipp från RAM chip på samma gång, och det kommer att dyka upp. Du kan använda tryckluft i både RAM uttaget och på guldkontakten slutet av markerna. Du kan också bara blåsa på dem. När du får både chips och uttagen ren, installera om chips och starta om.

  Inuti G3

  Om städning och omstart också misslyckas, titta runt inne i Mac för några lösa anslutningar. Titta där hårddisken ansluter och där nätsladden kommer in i datorn. Kontrollera alla bandkablarna sitter fast ordentligt. Kontrollera anslutningar till CD-eller andra enheter. Om du har en annan, liknande Mac som du vet fungerar, koppla bort hårddiskar och byta dem. Om den Mac du vet fungerar inte fungerar med den andra hårddisken, hårddisken skadas och troligen inte kan repareras. Om den andra Mac fungerar, betyder det att hårddisken är OK, och problemet är någon annanstans.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur man ändrar trådlösa adaptern på Acer Aspire One

Relaterade artiklar


 • hur man kan anpassa serieport kablar till en usb
 • vad är filändelsen. ldt?
 • hur du ansluter högtalare till din Sound Blaster Audigy
 • tecken på en dålig strömkälla på en HP-dator
 • hur man ansluter en mikrofon på Skype
 • hur man installerar en trådlös skrivare med en IP-adress
 • hur du uppgraderar hårddisken på en Dell XPS laptop
 • Hur får jag min laptop skärm för att visa på min laptop och en fjärrskärm?
 • Hur konvertera DVI till VGA-kabel
 • hur man konfigurerar min dator tillbaka till ringa upp från DSL