Dator > fördelarna med en mini notebook

 • fördelarna med en mini notebook


 • Mini bärbar dator, som brukar kallas en netbook, har blivit mycket populär sedan den infördes. Nästan alla större dataföretag, inklusive Acer, Asus, Gateway, HP, Dell och Toshiba har introducerat netbooks utöver andra datorer som de erbjuder. De ofta är gjorda i klara färger som rött, rosa och lila och har stora hårddiskar. Det finns flera fördelar med att köpa och använda en netbook över en vanlig, full-size laptop.

  Mått och vikt

  Netbook datorer är mindre än den genomsnittliga bärbara datorn. Asus, en av de första netbook beslutsfattare, började sin netbook linje med 7-tums skärmar. De flesta netbooks nu kommer att ha en skärmstorlek på 10,2 inches eller mindre. Skärmen är oftast klar och tydlig, och den mindre storleken verkar inte orsaka problem som tittar för de flesta användare eftersom skärmens upplösning är nära till vad de flesta skulle använda på sina andra datorer.

  I allmänhet netbooks kommer att väga mellan 1 och 3 kg. De flesta kommer i ca 2 kg. Till exempel väger Acer Aspire One, en 10,1-tums netbook, 2,4 kg. enligt tekniska specifikationer för Acer. com.

  Resenärer kommer speciellt som lägre vikt på en netbook eftersom det är mindre belastande 2 eller 3 pund. i motsats till en full storlek laptop, som ofta väger upp till 7 kg. Dessutom finns det ofta mycket litet utrymme för flygblad att använda en större bärbar dator. Att ha mindre skärm gör det mycket lättare att öppna upp det på ett brickbord samtidigt på en lång flygning.

  Pris

  Netbooks är billigare än sina större motparter. Löpande priser varierar, men priset för en netbook vanligtvis kommer att vara i $ 250 till $ 400 olika och med 2009. Om det finns två netbooks med liknande funktioner och en är dyrare, det mest troliga att ha en bättre batteri, möjligen ett sex cells batteri i stället för tre cell. Även med högre pris för en längre livslängd batteri kommer en netbook nästan alltid vara billigare än en vanlig laptop.

  Funktioner

  Netbooks har oftast liknande funktioner som många full storlek bärbara datorer. Processorn används i de flesta netbooks är inte lika snabb, men det är tillräckligt för att surfa på Internet, som arbetar i ordbehandlingsprogram eller kalkylprogram, eller spelar enkla spel som Solitaire eller Hearts. De har oftast stora hårddiskar, tillräcklig RAM, inbyggd webbkamera, en kortläsare, USB-portar, och kommer med ett operativsystem som Windows eller Linux. De kommer inte med en CD-eller DVD-enhet, och om det krävs, måste du köpa en separat extern hårddisk.

  Göra valet mellan Netbook och bärbara

  Innan beslut fattas om huruvida att köpa en netbook eller full storlek bärbar dator, tänk på syftet med ditt köp. Om du verkligen behöver en inbyggd DVD-spelare kommer en netbook inte är rätt val för dig. Men om du letar efter bärbarhet, liten prislapp och grundläggande funktionalitet, kan en netbook visa sig vara ett utmärkt val.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:kan du svalka ner en dator med en elektrisk fläkt blåser från utsidan enheten?

Relaterade artiklar


 • hur man skriver på ett SD-minneskort
 • Avinstallera och installera om grafik pc drivrutiner
 • hur man köper en medicinsk tangentbord
 • kan jag göra den bärbara datorn visas på TV?
 • hur kopiera kassettband till mp3 på en dator
 • hur du tar bort alla skrivare från XP
 • hur man hittar det minne min dator tar
 • skillnaderna mellan DVD-R & DVD + R
 • hur du tar bort skrivardrivrutiner från Windows Vista
 • hur man driver format tumme