Dator > alternativt sätt att styra din dator utan att använda tangentbordet

 • alternativt sätt att styra din dator utan att använda tangentbordet


 • Alla vet hur man skriver kommandon i sin dator. Men antag tangentbordet biter i gräset? Antag att du inte är i samma rum? Anta att du är inte ens i samma stad? Tro det eller ej, det finns andra sätt att styra datorn från nästan var som helst, även om du är halvvägs runt om i världen

  gemensamma Kringutrustning

  De flesta människor är bekanta med några av de andra lokala metoder för att styra din dator. Musen bör omedelbart kommer att tänka på. Grafiska gränssnitt revolutionerat datorstyrning och musen är ditt första raden i attacken. Möss används för att använda rullande bollar, men många av de nyaste möss använda ljussensorer, de inte har rörliga delar, så tenderar de att hålla längre

  Trackballs liknar en upp och ner musen. Du flyttar en boll runt med tummen. De inte behöver manövern rum en mus tar på skrivbordet, så de är bra för trånga arbetsytor.

  Ritbord ökar i popularitet. Du använder en penna för att skriva eller rita på en tryckkänslig yta. Med rätt drivrutiner, kan din vanliga programvara tolka denna information precis som om det var upp med ett tangentbord.

  Voice Ända sedan Kapten Kirk första dikterade en kaptenens logg i nationell tv, har datoranvändare drömt om att kontrollera sina datorer genom att bara berätta för dem vad de ska göra. Det är inte längre bara en dröm. Nuances Dragon Speaking naturligt för PC och MacSpeech diktat om Mac-båda använder samma teknik-kan du styra din dator genom att bara prata i en mikrofon.

  Fjärranslutning

  Mjukvara för att kontrollera din dator från en annan dator, även från andra sidan jordklotet, har blivit en het bransch för programvara ingenjörer. Programvara, t. ex. Access Remote PC och GoToMyPC, där du kan logga in på datorn från en annan dator, och sedan arbeta som om du var rätt där med det.

  Men även detta har gått ett steg längre . Du kan få apps som gör att du kan använda din iPod, iPhone eller Blackberry för att styra din dator medan du är på väg. Med den snabba tillväxten av 3G och 4G-nät och nya mobiltelefoner för att exploateras, denna aspekt av nätverksresurser shoud expandera och föda nya tekniken.

  Science Fiction?

  Kanske den ultimata drömmen är en dator som kontrolleras av din hjärna. Tänk hur det skulle vara om du inte ens att tala högt för att arbeta på din dator?

  Även denna teknik är ännu i sin linda, är den tillgänglig. Emotiv Systems gör något de kallar EPOC, ett trådlöst headset med sensorer som tar upp hjärnans elektriska aktivitet och omvandlar den till signalerar att datorn kan förstå. Kanske är det bara en tidsfråga innan neural computing blir lika naturligt för oss som keyboarding är nu.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur man bygger en dator för grafisk design

Relaterade artiklar


 • Hur kan jag hämta en Internet drivrutin när jag inte kan ansluta till Internet?
 • Vad är byte & hertz?
 • hur du skriver setup på en Acer Aspire
 • hur man diagnostisera utskriftsproblem i en dator
 • av uppgradering ett PC-system minne
 • tillgänglig kontra datorns totala minneskapacitet
 • hur man hittar hur mycket RAM din dator har
 • hur man använder en Canon flatbäddsskanner
 • hur id bärbara datorer
 • hur du tar bort SD-kort