Dator > Hur du ser på Live-nätverket TV på din dator

 • Hur du ser på Live-nätverket TV på din dator


 • Med dagens hektiska livsstil, färre människor har tid att koppla av framför den nöjescentrum för en kväll av tv. Du kan hitta dig själv framför en datorskärm oftare än en TV-skärm. Av denna anledning kan tanken på att titta på live tv-nätet på datorn vara tilltalande. Använda stegen i denna guide får du lära dig hur du installerar en enhet TV-mottagare för att förvandla din dator till en avancerad HD-tv (HDTV) utsiktsplattform

  Du behöver:
  TV-tuner.
  TV-antenn eller kabel-tv.


  1.
  Välj rätt dator TV-mottagare för dina behov. Om du bara har en dator, och det är en stationär dator eller arbetsstation, överväga att uppgradera ditt grafikkort med en modell som är integrerade funktioner TV-tuner. Vissa modeller kan även kopplas till en befintlig kortplats och har ingångar så att du kan spela in video från andra enheter som videobandspelare eller videokameror till datorns hårddisk. Om du äger en bärbar dator och behöver vara rörliga, kan en USB TV-tuner vara så liten som en flash-enhet och har endast en enkel kabel ingång för en antenn eller kabel-TV. TV-mottagare som ansluts till datorns USB-port har fördelen av att vara lätt flyttas från en dator till en annan.
  2.
  Installera TV-tuner enheten. USB-enheter kopplar helt enkelt in i en ledig USB-port. Interna kort kräver att du tar bort datorns hölje arbetsstation och installera kortet i en ledig kortplats, eller byta ut grafikkortet om radion är integrerad med en ny video bildskärmskortet
  3.

  Installera programvaran. TV-mottagare kommer med programvara som gör att du kan visa tv-sändningar. Beroende på vilken modell du väljer, kan programvaran erbjuder ytterligare funktioner som gör att du kan pausa, spela in live eller schemalägga inspelningar av TV-program.
  4.
  Anslut din kabel-eller TV-antenn. Liksom alla tv behöver en TV-tuner en TV-signal så att visning av lokala sändningar tv-nätet. Oavsett om du har kabel eller en anslutning till en antenn, måste du ansluta din TV-mottagare i ditt befintliga antenn-eller kabelsystem.
  5.
  Söka efter tillgängliga kanaler. Med hjälp av medföljande programvara, måste din TV-mottagare att veta vad lokala kanaler finns tillgängliga. Tunern upptäcker automatiskt tillgängliga stationer och erbjuda dessa kanaler som val i TV-tunern programvaran.

  Tips och varningar


 • Kontrollera att du har tillräckligt hårddiskutrymme om du planerar att använda inspelningen funktionerna på din TV-tuner. Vanliga registrera ditt favorit tv-program kommer att kräva minst 60 gigabyte ledigt utrymme på hårddisken. Överväga att köpa en extern hårddisk om ytterligare lagringsenheter krävs.

Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:datorminne definierade

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en HDMI-dator till en HDMI övervaka
 • Bärbara vs konsumenten laptop
 • hur man gör ett headset ur en gammal mic & högtalare
 • hur man gör en ny dator med ett gammalt moderkort
 • hur man fixar en Acer Aspire dator
 • hur man fyller en HP Officejet patron
 • hur du formaterar en Kingston Compact Flash-minneskort
 • typer av tonerkassetter
 • hur man ansluter en VGA-skärm till ett moderkort
 • hur man kopierar en bärbar enhet till en PC-enheten