Dator > Hur byter jag CPU i en Mac G4?

 • Hur byter jag CPU i en Mac G4?


 • Apple Macintosh G4 är en high-end arbetsstation idealiskt för grafiska, affärsapplikationer, CAD /CAM och hemsida utveckling. Apple utformar är kända för sina enkla "dra ur-och-plugg" design och för enkelt underhåll. CPU ("Central Processing Unit") är hjärtat i datorn och utför enorma mängder beräkningar. Ersätta en skadad CPU är inte svårt, men som med alla intrikata elektronisk utrustning bör det ske med stor försiktighet

  Jordning

  Datorer är känsliga enheter. Strömskador och statisk elektricitet kan skada. Skaffa en mark-bygel för handleden, och slips det till ett metall ben eller någon annan metall fixtur vidröra golvet. Dessa små plastband med en snäpplåsnings finns på alla elektroniska leverans eller hobby butik för några dollar. Använd alltid bältet när inuti datorn.

  Öppna Mac G4

  Se till att datorn är avstängd och bortkopplad från all makt sourses, kringutrustning, övervakar och Internetuppkoppling. Dra ut nätsladden från G4 och ställ den åt sidan. Detta kommer att säkerställa ingenting blir inkopplad misstag. Öppning av Mac G4 att komma åt CPU installationen är enkel. Ser rakt in i datorns framsida, till höger på toppen finns en spärr. Dra spärren uppåt och utåt och sidopanelen kommer att sänka avslöjar CPU, RAM-chips, moderkort och andra komponenter krets ombord.

  Bort den gamla CPU

  Leta reda på gamla CPU på höger sida av panelen. Koppla ur alla strömkablar och konverterad kabel. Koppla ur och ta bort CPU-fläkten. När processorn montering är fri från alla anslutningar, lyft rakt upp. Försök att undvika att ta kontakt med några andra komponenter inuti datorn.

  Rengör datorns Interior

  När datorn är öppen och processorn är ute, kolla efter eventuella ackumulerade damm eller smuts runt CPU plats eller någon annanstans i dator. En mikro vakuum arbetar för att få ut alla föroreningar. Rengör alla fläktbladen.

  Installera CPU

  Installera CPU är bara baksidan av avlägsnandet. Installera den nya komponenten rakt ner och säkert i alla lämpliga anslutnings-slots. Anslut strömförsörjningen till CPU (inte strömmen till datorn ännu), byt ut fläkten, och återkoppla den elförsörjning. Kontrollera att alla anslutningar är täta och ombonat.

  Stäng Mac G4

  När allt är på plats, lyft upp sidostycket och satte den på plats igen. Kontrollera att spärren stänger ordentligt. Installera strömförsörjning till datorn, de perifera och övervaka kablar. Om den nya processorn är identisk med den gamla enheten, starta datorn med samma rutin. Om den nya processorn är en uppgradering, se till att gå med i dokumentationen för en riktig startordningen.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur man hittar en Compaq Presario serienummer

Relaterade artiklar


 • grunderna i datorn kablage
 • Lägga till en faxmodem till en ny dator
 • hur man ska gå in i felsäkert läge
 • digital lagring för en filmfil
 • Ta bort program från en dator manuellt
 • Bärbara vs konsumenten laptop
 • hur man designar stora, snabba datorer
 • bladservrar fördelar
 • Hur man laddar ner musik till en Kindle
 • Hur du ser på lokala kanaler på din PC