Dator > typer av ergonomiska möss

 • typer av ergonomiska möss


 • Du behöver:
  gamla dator med komponenter
  . Skruvmejsel.
  Ny dator torn.

  Ergonomi är läran om formgivning och konstruktion av mekaniska anordningar för att passa inom ramen för mänskliga grepp och rörelse. Utvecklingen av datormusen har lett till flera olika funktionella typer som använder ergonomi för att göra användarens upplevelse bekvämare. Det finns skrivbord möss är för allmänt bruk, kulor spår eller möss spel. Debatt möss är i allmänhet mindre och allmänna ändamål. "Air" möss är konstruerade för användning i luften och kräver inte en plan yta för drift.

  Allmänt Använd Desktop Mouse

  Företag konkurrerar om att den mest bekväma formen och bekväm placering av knappar och rullningshjul för långa timmar åt dokument och projekt. Avancerad ergonomi ingår spår för tummen och en formad yta för bågen i handflatan och placering av fingrarna. Ergonomic Desktop möss komma i trådbundna och trådlösa typer. Möss avsedd för användning med antingen vänster eller höger hand är symmetriska och de minst ergonomiska.

  Spår bollen Mouse

  styrkula eller rullar bollen möss används ofta av CAD och grafik användare programmet. Dessa är utformade för precisera spårning och långa timmars användning. Trackball möss köra allt från extremt formats för att symmetriska för vänster-eller höger använda.

  Gaming Mouse

  Gaming möss erbjuder en ergonomisk form plus vikt och kontur justering. Side knappar kan programmeras för olika uppgifter. Justerbar känslighet används för att anpassa hastigheten och noggrannheten i markören. "Vikt tuning" justerar för hur snabbt och bekvämt musen kan manipuleras under snabbt spel sekvenser. Gaming mus är ofta trådbundna för högre känslighet och för att eliminera-batterier för sladdlösa möss.

  Notebook Mouse

  De flesta mobila möss är något symmetrisk design och inte tungt formad. De är också mer kompakta och kanske inte passar din hand så bekvämt under långa timmar av datoranvändning. De är dock ett bra val för vänsterhänta, och även barns mindre händer.

  Air Mouse

  Air möss använda ett gyroskopiska system för att spåra musrörelser. De kan användas i luften och behöver inte springa längs en plan yta för att spåra rörelser. De är i allmänhet symmetriskt utformade för att användas som en typisk mus-pad mus samt en luft mus. Botten är profilerade så att fingrarna att linda runt musen för luft användning och kontroll bygger på rörelse, inte laser kontakt med en plan yta.

  Överväganden

  Möss också komma i trådbundna eller trådlösa konstruktioner. Sladd design erbjuder hög upplösning och behöver inte laddas som trådlösa möss, men är mer restriktiva i rörelse på grund av sladden. Trådlösa möss utsträckning stödjer sig på antingen bluetooth eller RF (radiofrekvens) kommunikation med datorn.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:Skillnaderna mellan magnetband & Diskettstationer

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till en IDE-hårddisk till en sata setup
 • hur man delar en bildskärm mellan två datorer med kopplingsdosa
 • hur du tar bort från hårddiskar USB flash
 • typer av tonerkassetter
 • hur till återvinna mina filer från min hårddisk från en död dator
 • hur du ställer in en USB till en seriell 9 pin adapter på Vista
 • det bästa sättet att rengöra musen för datorn
 • hur man skapar en robot
 • hur du ansluter en intern hårddisk externt
 • hur man fixar problemen med min dator skärm