Dator > tecken på en dålig strömkälla på en HP-dator

 • tecken på en dålig strömkälla på en HP-dator


 • Strömförsörjningen är den del av datorn som "översätter" den råa spänningen som kommer ut ur vägguttaget till en användbar form för de enskilda delarna och bitar av din dator. Som en sviktande nätaggregat kommer att leda till försämrad effekt till en eller flera komponenter i datorn kan det utlösa ett obegränsat antal symtom. Lär dig de vanligaste symtomen på en sviktande nätdelen på en Hewlett-Packard (HP) dator.

  Start-Up Frågor

  Strömförsörjning problem ofta visar under startproceduren, eftersom det kräver en rejäl dos av makt . Dessa problem kan yttra sig som systemet hänger sig eller kraschar under uppstart skärmar, vilket kräver flera försök eller startar manuellt innan du laddar in i systemet. Observera att den situation där strömförsörjningen är mest sannolikt att problemet är ett där datorn är svårigheter i övergången till Windows utan att hänga eller återställa åtminstone en gång. När systemet inte kommer att starta upp alls, är en mer sannolik problem ombord minne.

  Systemet kraschar

  Ett annat symptom på problem strömförsörjningen inträffar under minne-och energikrävande applikationer som 3D spel. Om systemet hänger sig (pauser eller missöden), kraschar eller blå skärmar är det möjligt att du har problem strömförsörjning. En tillfällig programmet krascha är inte ett tecken på ett nätaggregat problem, men när frågan kvarstår under loppet av flera dagar eller veckor utan annan uppenbar förklaring är strömförsörjningen sannolikt den skyldige.

  maskinvarufel

  Ett vanligt symptom på frågor kraftförsörjningen i HP-datorer är intermittent hårdvarufel. Ett exempel på detta inträffar när datorn fläkten inte fungerar där hårddisken används. Det innebär att nätaggregatet inte lägger ut tillräckligt spänning för att driva både komponenter samtidigt. Ett sätt att testa detta är att öppna upp din PC: s fall (ta bort skruvarna på baksidan höger sida av höljet och skjut sidan av) och har någon klocka för fläktfel medan du utför en hårddisk intensiv aktivitet, till exempel tittar på en film som lagras på hårddisken.

  Visual Systems

  Rök vällde ur maskinen eller ljudet av effektbrytare popping under system start-up är en annan potentiell symptom på strömförsörjning misslyckande för HP-datorer. Medan röken kan vara svårt att bortse från, kan brytarna poppar ignoreras i ett högt rum, så vänder allt annat i rummet innan du startar datorn för att diagnostisera ett potentiellt problem strömförsörjning. Om någon symptom noteras, stäng av maskinen så fort som möjligt (använd det normala stänga förfarande för att undvika att förlora data) och få din dator till en verkstad så snart som möjligt.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur man kyla en dator med en mini kylskåp

Relaterade artiklar


 • hur man designar stora, snabba datorer
 • hur koppla in min bärbara dator till min TV
 • det bästa sättet att koppla upp en dator till en plasma-TV
 • Hur sätter jag min bärbara dator till en DVD-spelare för tv: n?
 • hur du ställer in två skrivbordet datorer i ett rum
 • hur man kan räkna ut hur mycket minne för att köpa till min dator
 • hur man ställer in en gratis trådlös internetuppkoppling
 • Hur kan jag hämta en Internet drivrutin när jag inte kan ansluta till Internet?
 • hur man skapar en ny partition för fri agent
 • vad är skillnaden mellan seriella portar och USB-portar?