Dator > kan jag göra den bärbara datorn visas på TV?

 • kan jag göra den bärbara datorn visas på TV?


 • Bärbara datorer erbjuder en bra kombination av frihet och bekvämlighet, så att du kan arbeta var som helst du väljer och inte vara bunden till skrivbordet. De är också bra för att titta på filmer och TV genom dig själv eller skapa en presentation för arbetet. Men bärbara datorer är inte så bra för att titta på en film med vänner eller för att ge detta kontor presentation. Eftersom portabilitet är av största vikt för bärbara datorer, skärmarna är inte tillräckligt stora för sådan användning att vara praktisk. Dock har Windows laptop flera sätt att ansluta till en TV eller projektor, så att du kan lägga din lilla skärmen på den stora skärmen.

  Du behöver:
  kryssmejsel

  Välj rätt Connection

  Kolla sidorna av din bärbara dator för att se vilka portar du har tillgängligt. . De flesta nyare bärbara datorer har antingen en HDMI eller DVI-utgång. Äldre bärbara datorer har oftast minst en S-Video eller VGA-utgång. Om du är obekant med dessa villkor, kontrollera datorns manual för att hitta vad du har. Kontrollera din tv också, för att se vad ingångar den har. En high-definition TV (HDTV) kommer sannolikt har en HDMI eller DVI-ingång och kan ha en VGA eller S-Video-ingång också. HDMI och DVI ger dig bästa bildkvalitet och HDMI bär ljud med det, liksom. Använd kabeln med den bästa bildkvalitet som både datorn och tv kan stödja.

  Anslut med HDMI eller DVI

  Vrid båda enheter och anslut sedan din bärbara dator till din TV via HDMI eller DVI-kabel. Ställ in TV: ns ingång till HDMI eller DVI. Eftersom dessa är digitala anslutningar, ska datorn erkänna TV. Om den inte gör detta automatiskt, öppna datorns kontrollpanel och klicka på "Utseende och Anpassning" och sedan på "Anslut till en extern bildskärm. "Detta gör att datorns grafikkort vet att den måste leta efter en bildskärm. Välj den upplösning som du vill visa på TV, men det är bäst att hålla sig med den rekommenderade upplösningen. Välj om du vill visa samma sak på båda skärmarna ( "Duplicate") eller använda TV: n som ett andra skrivbord ("Extend").

  Anslut med S-Video eller VGA

  Slå på TV och laptop om och ansluta dem med rätt kabel. Öppna "Kontrollpanelen "på den bärbara datorn och väljer" Utseende och Anpassning "och klicka sedan på" Anslut till en extern bildskärm. "Välj upplösning, med tanke på att ingen av dessa kablar kan överföra HD-video. En upplösning på 1024 x 768 bör vara tillräckligt hög, men det skadar inte att ställa in högre upplösning om din TV kan hantera det.

  Övriga alternativ

  Om din bärbara dator har bara en HDMI-utgång och din TV bara har en S-videoingång, behöver du en scaler som omvandlar digital high definition-signal till en analog signal som din TV kan displayen. scalers är inte billiga. Se länken i Resurser för ett exempel.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:instruktionerna för att ansluta en strömkälla till en dator med en DVD-spelare i det

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en IP-adress från en arbetsgrupp pc
 • hur man ansluter en ny dator till ett gammalt övervaka
 • Skillnaden mellan FAT32 & NTFS-filsystemet
 • hur man köper en medicinsk tangentbord
 • hur du ställer in två skrivbordet datorer i ett rum
 • hur du ansluter din stereo till din PC eller laptop
 • hur du ställer in en Linksys-router som en proxyserver
 • hur man skriver på ett SD-minneskort
 • hur du installerar extra RAM-minne
 • hur man hittar hastighet datorklockan