Dator > hur man skapar en robot

 • hur man skapar en robot


 • Robotar är spännande, komplicerade maskiner föds ur fantasin hos berömda uppfinnaren Leonardo da Vinci, och bli fullkomnade dagligen av några av de största hjärnorna i vår tid.

  Med intåget av prisvärda elektronik för hobby, har förmågan att konstruera små, enklare robotar blir mer möjligt för den genomsnittliga tinkerer än någonsin tidigare.

  Oavsett om din design använder beprövade makt av el eller en nykomling som sol-eller vindenergi, oavsett om det scoots på hjul eller körs på benen, om det kan se, höra eller känna dess miljö, din robot kommer att behöva några grundläggande komponenter.

  Du behöver:
  Body design (och material)
  . Organ mekanik.
  Strömkälla.
  Sensor apparaten.
  Lödkolv och löd.


  1.
  Designa ett kroppsform för din robot. Kommer det att vara en fyrbent djur design, eller sex ben insekt? Kommer det att rulla på hjul, flyter på vatten eller ILA FRAM på benen? Prova att dra ut din design innan du förbinder sig att en, detta gör att du kan kontrollera om alla komponenter passar, och för att felsöka eventuella designproblem innan du förbruka någon energi faktiskt bygga design.
  2
  Skapa din beslutat-upon robot form, komplett med de rörliga mekanik som krävs för att köra din robot på det sätt du har valt. t. ex. behöver en hjul robot motorerna anpassas till varandra och klar för anslutning, medan en flytande robot måste dess fläkt (ar) säkras och justera.

  Var noga med att kvalitetskontroll din design på denna fas, eftersom en slarviga eller lös längdskarvat konstruktion kommer oundvikligen att misslyckas senare, och orsaka möjligen katastrofala skador på din robot.
  3 .
  Välj och installera strömkälla för din robot, inklusive strömbrytare. Om du ska anställa standard batteriet, installera batterihållaren i detta skede, men utelämnar själva batterierna tills du är redo att testa din design.
  strömkällan kommer med nödvändighet vara knutna till en On /Off switch för att styra roboten (om inte din designen kräver annat). Se till att denna omkopplare är i läge "Av" innan du sätter någon form av kraftkälla, för att undvika skador på kretsarna.
  4.
  Montera givaren apparater du har valt för ditt robot. Detta är ofta den mest känsliga delen av byggprocessen, som sensorer är notoriskt känsligt och lätt att störa, så var särskilt försiktig under denna fas.
  olika typer av sensorer kommer att kräva olika konstruktioner, så se till att uppfylla alla krav på din valda sensorer, till exempel, kommer en trycksensor behöver någon form av "morrhår" sträcker ut från roboten att fungera som en prediktiva nerv för sensorn.
  5.
  Se dina komponenter är väl anslutna med fast lödanslutningar. En robot konstruerad för tuffa förhållanden som stenig terräng eller konstant vibrationer kommer att behöva extra starka kopplingar för dess beståndsdelar, för att undvika en katastrofal anslutning misslyckande.

  tips och varningar


 • ett djurutrymme av något slag kan läggas som ett medium för att anpassa robot, så att du kan måla eller på annat sätt dekorera utan att äventyra den inre hårdvara.
 • Lödkolvar köra extremt varmt, så använd sunt förnuft och säkerhetsföreskrifter när du använder den för att undvika potentiellt allvarliga skador.

Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur man bifoga en nätsladd i ett eMachines bildskärm

Relaterade artiklar


 • hur man fixar kontrasten på en Dell laptop
 • hur man kan räkna ut hur mycket minne för att köpa till min dator
 • hur du ställer in två skrivbordet datorer i ett rum
 • hur man ansluter en mikrofon på Skype
 • Hur kan jag hämta en Internet drivrutin när jag inte kan ansluta till Internet?
 • hur man varför folk älskar att köpa renoverade hk Q3960A och hk Q6470A tonerkassetter
 • Hur delar jag filer via USB-kabel & Windows XP?
 • digital lagring för en filmfil
 • hur man ansluter en trådlös andra dator till en gateway modem
 • hur du skriver in BIOS på ett ASUS moderkort