Dator > hur man kan kombinera två eller flera interna hårddiskar i en

 • hur man kan kombinera två eller flera interna hårddiskar i en


 • Om du har två eller flera hårddiskar i datorn och vill kombinera dem till en stor hårddisk, är processen inte så svårt. Den använder sig av en apparat som kallas RAID-styrkort, som kan konfigureras så att datorn ser två separata enheter som en enda hårddisk för läsning och skrivning ändamål. Även om det är möjligt att konfigurera enheterna till en RAID-format med hjälp av programvara, är du bättre med en maskin kort eftersom de är mer tillförlitliga och stabila än mjukvaru-RAID.

  Du behöver:
  ledig PCI-plats på din dator
  . Två eller flera hårddiskar.
  Windows installations-CD.

  kombinera två eller flera enheter


  1.
  Installera RAID-styrkort i datorn. Gör detta genom att koppla till datorn, öppna sidan av fallet och sätta i RAID-styrenheten kortet i en ledig PCI-kortplats.
  2.
  Anslut hårddiskar som du vill kombinera till raid-styrenhet. Sätt din dator fall tillsammans igen, koppla in den och starta upp datorn.
  3.
  Sätt in diskett eller cd som innehåller drivrutinerna för RAID-styrenhet. Installera drivrutinerna som finns på CD-skivan, starta sedan om datorn. Tryck på funktionstangenten som tar dig in i BIOS-menyn och leta efter en sektion som heter något i stil med RAID. Konfigurera alternativen i detta avsnitt så att enheterna läggs i en "RAID 0" eller "striping" konfiguration. Starta om datorn, logga in på Windows och du bör se en ny hårddisk som har en storlek som är summan av alla enheter anslutna till raid-styrenhet.

  installera Windows på Kombinerade Drives


  1.
  Installera din RAID-kontroller-kort i datorn som beskrivs som i "Kombinera två eller fler diskenheter" avsnittet.

  2.
  Sätt in Windows-CD: ni datorn och starta installationen. Under den första installationen, kommer du att bli ombedd att trycka på F6 om du vill installera "tredje part SCSI eller RAID" drivrutiner. Tryck F6 och mata in en diskett i datorn som innehåller RAID-drivrutiner. Om ditt RAID-styrkort inte levererades med en diskett som innehåller drivrutinerna, måste du kontakta tillverkaren för att få en.
  3.
  Fortsätt med Windows-installationen som vanligt. När operativsystemet har installerats, öppna Windows Explorer och titta på "C"-enhet. Du kommer att märka det nu har en storlek som är summan av alla hårddiskar som är knutna till RAID-kortet, men kommer att visas som en hårddisk.

  Tips och varningar


 • RAID 0 gör flera hårddiskar visas som en enda enhet till datorn, men om en disk går sönder kommer du att förlora data på båda enheterna, på grund av hur information lagras i RAID 0-konfiguration.

Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:det bästa sättet att koppla upp en dator till en plasma-TV

Relaterade artiklar


 • Hur kan jag hämta en Internet drivrutin när jag inte kan ansluta till Internet?
 • vad är skillnaden mellan seriella portar och USB-portar?
 • hur du installerar extra RAM-minne
 • rensar personlig information från en Palm Tungsten T3
 • Bärbara vs konsumenten laptop
 • hur du bläddrar med en laptop tangentbord
 • hur man rengör min Mac mini
 • skillnaderna mellan DVD-R & DVD + R
 • Hur sätter jag min bärbara dator till en DVD-spelare för tv: n?
 • Kan jag byta ut 1GB skrivbord minne med 2 GB minne?